Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prigodno obraćanje

Predstavljanje zbornika 'Sinj i Hrvatsko proljeće'. Milanović: '71. godina je bila jedan krik

Predsjednik Milanović u Klovićevim dvorima na predstavljanju zbornika „Sinj i Hrvatsko proljeće“
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
11.05.2021.
u 15:06

Taj je mali Sinj u meni uvijek izazivao jednu posebnu emociju. Nisam ni sam znao kako pozitivnu, kazao je Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na predstavljanju zbornika radova "Sinj i Hrvatsko proljeće“ prigodom obilježavanja 50. godina Hrvatskog proljeća. Tom je prilikom imao i prigodno obraćanje. 

- Meni je otac iz Sinja, kao što znate, i koliko god sam iz Zagreba, taj je mali Sinj u meni uvijek izazivao jednu posebnu emociju. Nisam ni sam znao kako pozitivnu, kazao je i zahvalio na pozivu na današnje predstavljanje zbornika. 

- Hrvatsko proljeće '71. godine je opet bilo s jedne strane sinjska aristokracija u onom plemenitom smislu riječi i djeca i sinovi uglavnom sinjskih, glavičkih i brnaških težaka. Djeca koja su se školovala kako njihovi predci nisu mogli, koji su završili gimnaziju i Sveučilište u Zagrebu. Krenuli su punim plućima i punog srca u život, kazao je.

Predsjednik Milanović u Klovićevim dvorima na predstavljanju zbornika „Sinj i Hrvatsko proljeće“
1/8

- '71. godina je bila jedan krik, kako ja doživljavam, o tome se u našoj kući uvijek pričalo. Moj otac je radio za Miku Tripala do '68. godine. Svi ovi protagonisti su bili umjereni ljudi, neki malo emotivniji, ali nitko od njih nije bio hejter, pozivao na mržnju, kazao je Milanović. 

VIDEO Zoran Milanović o hrvatskim vojnicima na Kosovu

Komentara 4

SE
senijor121
16:20 11.05.2021.

Da ima soli u galvi ne bi ni spominjao Hrvatsko proljeće, jer njegov otac je bio jedan od najvećih neprijatelja proljećara

Avatar Idler
Idler
15:16 11.05.2021.

A zakaj si išel vu Titinu gardu ?

Avatar Led
Led
21:10 11.05.2021.

Hrvatsko proljeće je katastrofa a Mika Tripalo i Savka DK izuzetno nepromišljenje pa i glupave birokrate. Zalim što se hrvatski političari kontinuirano precjenjuju.., baš kao i ostali u susjedstvu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije