Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ZAKONA O POBAČAJU

Prozvali ga: 'Predsjedniku Ustavnog suda Šeparoviću treba uskratiti pričest!'

Miroslav Šeparović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
12.04.2017.
u 13:40

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović nije imao dileme o zakonu o pobačaju. Nijedan svećenik ne treba imati dileme o uskraćivanju pričesti tom praktičnom vjerniku, piše Juko.

Poznato je da katolici koji ne žive u skladu s crkvenim učenjem, tj. žive u grijehu, ne mogu dobiti sakrament pričesti. Odnosno, svećenik može uskratiti pričest vjerniku za kojega zna da ne živi urednim kršćanskim životom.

Kolumnist portala Bitno.net Hrvoje Juko pozvao je na uskratu pričesti predsjedniku Ustavnog suda Miroslavu Šeparoviću, zbog toga što se u javnosti deklarirao kao praktični vjernik, a s druge strane opravdava tzv. pravo na pobačaj.

– Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović nije imao dileme o zakonu o pobačaju. Nijedan svećenik ne treba imati dileme o uskraćivanju pričesti tom praktičnom vjerniku – piše Juko, pozivajući se na kanon 915. Kanonskog zakonika, a sve argumente kojima to opravdava možete pročitati izravno na portalu Bitno.net

>> VIDEO Što je sve Ustavni sud utvrdio u ocjeni zakona o pobačaju

>> Ne prihvaćaju se prijedlozi za ocjenu ustavnosti tzv. Zakona o pobačaju

Komentara 13

Avatar Feniks
Feniks
13:51 12.04.2017.

Puno je takvih! Tako se otvoreno za pobačaj izjasnio i gradonačelnički kandidat Prgomet. I on glumi vjernika.

ST
stefab
16:56 12.04.2017.

Ma najbolje , osim zagrebackih parkova, zdravstva, skolstva, pokloniti i sudstvo na koristenje crkvenim krizarima . Mozda vrate i lomace na trgove pa nam nece trebati ni tv , bob spuzva islicno. Kruha i i gara

MA
MarioG
14:24 12.04.2017.

Upravo tako..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije