Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.03.2014. u 12:00

Još je veća šteta što se Marasu, ministrima, premijeru i predsjedniku plaće umjesto po “složenosti poslova” ne isplaćuju prema učinku

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, obrušio se na preveliku plaću guvernera HNB-a Borisa Vujčića koja je čak 10.000 kuna veća od predsjednikove i 12.000 kuna veća od premijerove. To nije u redu, uvjeren je Maras, “jer u javnom sektoru najsloženije poslove obavljaju predsjednik i premijer”. Šteta što Maras nije naveo i ostatak rang-liste složenosti poslova jer bi pri vrhu sigurno bili i ministri te saborski zastupnici. A još je veća šteta što se Marasu, ministrima, premijeru i predsjedniku plaće umjesto po “složenosti poslova” ne isplaćuju prema učinku.

Nagodio se 
s USKOK-om 
pa žalio 
Vrhovnom sudu

Nikica Goleš, bivši načelnik Rogoznice, našao se pred Županijskim sudom u Splitu na ponovnom suđenju za zloupotrebu ovlasti. Vijest je zanimljiva utoliko što je Goleš već jednom priznao krivnju, nagodio se s USKOK-om te bio osuđen na uvjetnu kaznu, ali se potom – žalio. Vrhovni sud ukinuo je presudu i vratio predmet na ponovno suđenje, a za sada je izvjesno samo da Goleš neće priznati krivnju i da od nagodbe s USKOK-om neće biti ništa.

Stazićeve izjave nisu bezvrijedne, vrijede 7 kuna

Antonija Dajana Bebek, glasnogovornica HDZ-a, poručuje da izjave Nenada Stazića o HDZ-u vrijede – sedam kuna! Stazić je očito na cijeni jer izjave mnogih saborskih zastupnika ne vrijede ni lipe.

Karamarko i Kohl imali su o čemu razgovarati

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, sastao se u Ludwigshafenu s bivšim njemačkim kancelarom Kohlom, objavio je njemački Bild, a prenijela Slobodna Dalmacija. Karamarko je tom prilikom lobirao kod Kohla za povratak HDZ-a na vlast u Hrvatskoj, ali detalji razgovora nisu objavljeni. Na susjednoj stranici je zato objavljen okvir u kojem se podsjeća da je Kohl 90-ih bio upleten u politički skandal kada je istraga utvrdila da je njegov CDU imao tajne račune u švicarskim bankama. Kohlov CDU je tada morao platiti kaznu od 41 milijun njemačkih maraka, a blagajnik stranke završio je u zatvoru. Uglavnom, imali su Kohl i Karamarko o čemu razgovarati.

>> 'I dalje ću voziti svoj stari auto, a Vujčićeva je plaća previsoka'

Komentara 3

HR
hrxxx111
13:34 14.03.2014.

predsjednika premjera ministre njihove tajnike,pomocnike... drzavno odvjetnistvo, uskok i tajne sluzbe

BA
balic
20:02 15.03.2014.

Da se premijera i ministre placa po ucinku ,oni bi od kuce novac morali donijeti...

Avatar airbizz
airbizz
09:33 16.03.2014.

dosta država u kojima vlada ima glavnu riječ većina građana niti ne zna tko im je predsjednik države.glorificiranje funkcija i stavljanje nekakve težine na manje važnije funkcije samo koristi održavanju sustava koji njeguju političke garniture kroz svakodnevne govore u medijima.biti na vlasti ne mora značiti da se to mora masno naplatiti.po meni najveća nagrada bi mi bila to što me građani cijene.onoga dana kad narod natera političku elitu da si sama smanji plaću na korak smo socijalnijem društvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije