Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u osijeku

Predsjednik želi pomoći razvoju Osječko-baranjske županije

josipovic
Davor Javorović/PIXSELL
02.06.2010.
u 13:56

- Želim pomoći u ostvarenju strategije razvoja, u okviru svojih ovlasti - poručio je okupljenima u HNK dr. Josipović dodajući kako je točno da bi Osječko-baranjska županija trebala biti bogata, a ipak to nije tako.

OSIJEK - Strategija razvoja Osječko-baranjske županije temelji se na osnovama koje zagovara i predsjednik RH dr. Ivo Josipović. Potvrđeno je to na svečanoj sjednici održanoj u povodu dana ove istočnohrvatske županije u Osijeku.

- Želim pomoći u ostvarenju te strategije, u okviru svojih ovlasti, a ne sumnjam da će se suradnja i ostvariti - poručio je okupljenima u HNK dr. Josipović dodajući kako je točno da bi Osječko-baranjska županija trebala biti bogata, a ipak to nije tako.

Istodobno će se predsjednik Josipović zalagati i za decentralizaciju Hrvatske složivši se u tome s osječko-baranjskim županom dr. Vladimirom Šišljagićem:
- Svi bi zajedno trebali izvući pouku kako centralizacija nije dobra, a razvitak možemo osigurati kroz regionalizaciju - zaključio je Šišljagić.

Pohvalio se, ipak, činjenicom kako u Hrvatskoj prednjače po proizvodnji mlijeka, mesa te voća i povrća, ali i razvoju kontinentalnog turizma u posljednje tri godine, kao i najvećem broju poduzetničkih zona, njih čak 76.

Na novinarski upit hoće li predsjednik Josipović napisati rock-operu, odgovorio je kako sada za to nema vremena i da je to jedino predizborno obećanje koje neće ispuniti.

- Ništa od opere, ali nadam se da ću u osječki HNK doći pogledati operu "Tri groša" koja se priprema - odgovorio je Josipović.

Komentara 4

VI
vidimškoj
15:22 02.06.2010.

samo da ne bude ka i sa tomcem

Avatar tetak
tetak
14:48 02.06.2010.

Tako je \"nevidimništa\" Evo vidim da je često uz biskupe pa se nadam da će Duh Sveti sići na njega. .....fali mu Krizma..... Možda je to ono što je posebno osjetio u Banja Luci.

OB
-obrisani-
21:49 03.06.2010.

Novinarčić bi trebao znati da nije, kako on veli, opera \"Tri groša\" nego \"Opera za tri groša\" koja nije opera. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije