Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SPAŠAVANJA
Povratak na članak

Predsjednik vatrogasaca: Vatrogasci, vojska i civili posao su odradili vrhunski

Željko Marušić predlaže uvođenje hrvatske protupožarne straže kako bi se hvatalo piromane koji podmeću požare

Komentari 10

Avatar juricamesko
juricamesko
11:05 19.07.2017.

svaka cast vatrogascima i svima koji su gasili pozar ali svi mi u splitsko dalmatinskoj zupaniji svjedoci smo da su zakazali oni u vrhu piramide za gasenje pocev od glavnog vatrogasnog zapovjednika.

VL
DJ
djakputnik
12:08 19.07.2017.

A gdje je cijelo to vrijeme bio uvaženi odvjetnik Marijan Hanžeković?

VL
DU
Deleted user
10:57 19.07.2017.

da se razumimo..mi koji smo daleko..lako je p.izditi i mudrovati..ali tako je bilo i juce..prikjuce..prije..deset dvadeset..cetrdeset godina..uvik isto..divim se onima koji to mogu izdrzati..i ziviti..ja ne.

VL
MA
max
10:45 19.07.2017.

Ma da stvarno odlično organizirano - prije se organizirala torcida nego državne službe. Doduše nemaju ni s kojom opremom gasiti požar, ali bitno da se ima za njonjinog sina voziti na Wimbledon. A samo jučer su plenki i precenica potrošili više para na vozikanje avionom kako bi dali izjave o požarima nego što bi koštao popravak kanadera koji stoji u gorici (za što naravno nemamo para).

VL
CI
cinbenik
10:40 19.07.2017.

Naravno da jesu,pa to m je posao,sto mnogi i sami kazu da su uradili samo ono za sta su placeni.......E sad zasto je trebalo civile ukljucivati,ili vojsku..........E to cemo pravdati "povjesnim" pozarom.........Kao da nikada nije nista slicno ,bilo.....A bilo je i gore...Sramota,ali se mora porediti sa Titinim gasenjem pozara,kada se to uglavnom odradjivalo,a sa puno manje tehnologije i kanadera ,negoli danas imamo.Jako rijetko je bila angazirana i vojska..Sta to znaci,znaci da smo nazadovali pod visedeceniskom laznodomoljubnom vladom...Sjetomo se samo poplava,od kojih nas i danas stite Titini nasipi,a tamo gdje je lazno domoljublje saniralo i popravljalu nasipe,e bas tu je voda probijala..........Mislim da su to samo normalne reakcije,i vatrogasaca,i vojske,a i civila........Hrvatska se obranila,a nije imala vojsku.Kako,pa jednostvano ,najprimitivnije,sa prekomjernim zrtvama i stradanjima,da bi se poslije lazno domoljublje sepurilo,kako su eto sve predvidjeli,organizirali..........poduzele,a onda se samonagradili,a sve na stetu poginulih i stradlih................stete odn pozara,koje su mogle i moraju biti manje,u danasnjim sustavima i tehnologijama.....E bas iz tih razloga dolazi i do nezadovoljstava i branitelja,ali i ucesnika u gasenju pozara................Odjednom postadose heroji,za posao koji su placeni.Pa narvno da je trebalo odmah zvati vojsku,ako su nam vatrogasci slabi,malobrojni,i nisu djelovali prventivno........Presednica bi nodmah dizala vojsku za sve........

VL
DU
Deleted user
10:47 19.07.2017.

hrvatski politicari su pravi diletanti..dica iz vrtica bi bolje organizirali zivot i sustav..dobri su samo za sebe..i za lagati i ukrasti..a sad nemam vrimena nabrajati..sta i kako..da nema obicni judi..u svakoj normalnom drustu..radili bi i cistili wc..ali jebiga..taj isti narod ih bira..pa ispada..dobiju sta su i zasluzili.

VL
DO
domljani
12:39 19.07.2017.

posebno je uspješno gašenje vatre vodom iz lavora- platite slovence da organiziraju protiv požarnu zaštitu

VL
PH
Petarstijena-HR
10:35 19.07.2017.

Posao je loše odrađen!Požar se uglavnom sam zaustavio uz brzu cestu Solin -Klis, te uz asfaltirane ulice predgrađa i betonske zidove, a to se jasno vidi iz video snimke iz drona.Vatra je slobodno gorjela na 3-6 km ravnoga terena, te je sve izgorjelo do splitskog suda i zatvora...., a moglo se spriječit i zaustavit požar, a nije! Sustav je zakazao-nekordinacija, loša opremljenost, tromost, nefunkcionalnost....sve ajme majko...Bog nas čuva što nemamo havarija....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.