Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demanti

Predsjednik Sabora demantira Ivana Miklenića u Glasu Koncila

Josip Leko
Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.06.2013.
u 11:24

'Netočno je da predsjednik Hrvatskoga sabora ima ikakav utjecaj na urednike i novinare Jutarnjeg lista, što g. Miklenić koristi kao argument da povjeruje subjektivnom dojmu novinara.'

Na komentar Ivana Miklenića objavljen u Glasu Koncila od 23. lipnja 2013.pod naslovom „Grčenje predsjednika Sabora“ iznesen je niz neistinitih konstrukcija, stoji u priopćenju koje je poslao Ilija Jandrić, savjetnik predsjednika Sabora Ivana Leke te u kojem se traži da se te konstrukcije isprave i objave u novom broju te tiskovine.

- Gospodin Miklenić u svom komentaru najprije citira osvrt novinara Jutarnjeg lista o predaji potpisa građanske inicijative „U ime obitelji“ koji iznosi osobni dojam da je, primivši predstavnike inicijative, „Josip Leko, predsjednik Sabora bio napadno rezerviran, gotovo zgrčen“, a potom, iako je tu opasku sam ocijenio neprofesionalnom i sugestivnom, iz nje iznosi niz netočnih i zlonamjernih zaključaka na jednako neprofesionalan i sugestivan način, navodi se. 

U demantiju se ističe i da je "netočno da predsjednik Hrvatskoga sabora ima ikakav utjecaj na urednike i novinare Jutarnjeg lista, što g. Miklenić koristi kao argument da povjeruje subjektivnom dojmu novinara. Netočna je te posebno zlonamjerna i opasna ocjena da su predstavnici inicijative „U ime obitelji“ za predsjednika Sabora „veći neprijatelji, gotovo okuženi ljudski otpad“ od agresora na Hrvatsku u Domovinskom ratu. Uistinu je teško dokučiti kako je to gospodin Miklenić zaključio i povezao, ali u njegovom komentaru je uzaludno tražiti bilo kakvu logiku jer je jednostavno nema. Ima zato na pretek zločestoće koja začuđuje tim više jer dolazi od osobe koja je, osim novinara, i duhovnik, katolički svećenik."

"Netočna je tvrdnja i da predsjednik Sabora Josip Leko ne podnosi elementarni pluralizam, što g. Miklenić tvrdi i potom zaključuje kako je to svojstvo boljševika i totalitarista. O pluralizmu i demokratičnosti gospodina Miklenića najbolje svjedoči činjenica da demokratski izabranog predsjednika Hrvatskoga sabora proglašava boljševikom. Osim toga, g. Miklenić ne poznaje osobno g. Leku. Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko jasno je rekao i predstavnicima građanske inicijative „U ime obitelji“, a potom i u intervjuu Hrvatskome radiju, da se u ovom slučaju, kao i u svakom drugom, zauzima za poštivanje demokratske procedure predviđene Ustavom Republike Hrvatske i Poslovnikom Hrvatskoga sabora. Nijednom prilikom predsjednik Sabora nije iznosio vrijednosne ocjene o samoj inicijativi. Njihovu inicijativu smatra legitimnom, a ocjenu je li pitanje o kojem žele izjašnjavanje građana na referendumu ustavno prepušta Ustavnom sudu. Gospodin Leko osobno smatra takav referendum nepotrebnim jer je brak kao zajednica žene i muškarca već definiran u Zakonu o obitelji i ne misli da je to potrebno unositi u Ustav. Također, zauzima se za punu zaštitu ljudskih prava svih građana Republike Hrvatske bez diskriminacije ijedne manjine, uključujući i seksualne manjine. Poštujući instituciju Hrvatskoga sabora kao predstavničkog tijela svih građana Republike Hrvatske, predsjednik Sabora Josip Leko primio je predstavnike građanske inicijative „U ime obitelji“ na jednak način kako prima i predstavnike svih drugih udruga i građanskih inicijativa, Stoga cijeli komentar gospodina Miklenića odbacuje kao neistinit, zlonamjeran i apsurdan."

>>Glas Koncila poziva Čačića i Vladu na etičku odgovornost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije