Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad diktature

SAD upozorava Ruse: Ozbiljno ćete pogriješiti ako pošaljete snage u Ukrajinu!

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
23.02.2014.
u 18:00

Julija Timošenko priopćila kako ne želi biti premijerka, a planira sastanak i sa Angelom Merkel. Predsjednik ukrajinskog parlamenta Oleksandr Turčinov privremeno je dobio predsjedničke ovlasti.

17:30 - Susan Rice, američka savjetnica za nacionalnu sigurnost izjavila da će Rusija "ozbiljno pogriješiti" ako pošalje svoje snage u Ukrajinu. Dodala je kako podjela Ukrajine nije u interesu niti SAD-a, niti Rusije, niti Ukrajine, a niti Europe.

17:20 - Njemačka kancelarka Anglea Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru složili su se da teritorijalni integritet Ukrajine mora biti zaštićen te da je Ukrajini hitno potrebna funkcionalna vlada.

17:10 - Europska komisija je priopćila kako je spremna sklopiti trgovinski sporazum s Ukrajinom i ponuditi pomoć nakon sto je formirana nova vlada, javlja Reuters. Vjeruju kako bi sporazum bio u interesu obiju strana te da ce isti biti i potpisan. Kriza u Ukrajini počela je prošle godine nakon sto je predsjednik Viktor Janukovič odbio predložen trgovinski sporazum s Europskom unijom u korist boljih odnosa s Rusijom koja je obećala da ce Kijevu pozajmiti 15 milijardi dolara i smanjiti cijenu plina.

16:15 - Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko nakon što je u subotu puštena iz zatvora u nedjelju je na svojoj internetskoj stranici napisala kako je bila iznenađena kad je čula da je bila predložena za mjesto predsjednice vlade nakon što je parlament u subotu smijenio predsjednika Viktora Janukoviča.

- Nitko se o tome nije sa mnom dogovorio niti razgovarao. Zahvalna sam na uvažavanju koje se pritom očituje, ali nisam tražila da me se uzme u obzir za to mjesto - napisala je Timošenko kojoj je u telefonskom razgovoru njemačka kancelarka Angela Merkel čestitala na puštanju na slobodu. Ukrajinska oporbena čelnica navodno bi se uskoro trebala sastati s Merkel, no još nije poznato gdje i kada bi to trebalo biti.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

13:15 - Viktor Janukovič izbačen je iz vlastite stranke, priopćili su iz Stranke regija.

12:00 - Parlament je također odlučio da se zaplijeni luksuzno imanje Viktora Janukoviča blizu Kijeva.

11:50 - Predsjednik ukrajinskog parlamenta Oleksandr Turčinov privremeno je dobio predsjedničke ovlasti, a članovima ukrajinskog parlamenta rečeno je da imaju vremena do utorka da formiraju vladu.

Strani mediji na Twitteru su objavili da je parlament danas razriješio dužnosti i ministra vanjskih poslova Leonida Kozhara. Također izdana je naredba da se uhite bivši ukrajinski ministar prihoda Oleksander Klimenko i bivši glavni tužitelj Viktor Pshonka, javlja Reuters, prenosi Yahoo News.

Tisuće prosvjednika ostalo je u nedjelju na Trgu neovisnosti u Kijevu, a atmosfera je mirna, prenosi BBC.

>> Janukovič pobjegao, Timošenko slobodna - tko Vlada Ukrajinom?

>> Janukovič pokušao pobjeći u Rusiju? Timošenko: Počinje novo doba!

Komentara 118

DU
Deleted user
14:47 23.02.2014.

Nije mi jasno zasto je u Hr jos uvijek popularan Tito, spominju ga stalno lijevi i desni, non-stop ga spominju na forumima, komentarima... Cudno.

AN
Ana1980
13:45 23.02.2014.

Kada će u hrvatskoj osvanuti ovakav naslov ? Zapljenjena imovina političara i njihovi suradnika !

Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
13:26 23.02.2014.

ošo džavni odvjetnik....ošo ministar financija....hmmmm....oh koja sličnost sa Hrvatskom...da smo pametniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije