Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZASTAO JE I NASMIJEŠIO SE'

Predsjednik malo zaobišao protokol, njegovu pogrešku komentirao i Šeparović

Zoran Milanović i Miroslav Šeparović
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/20
18.02.2020.
u 13:05

– Bitno je da je sve u skladu s Ustavom i zakonom – kazao je Šeparović

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo kao peti predsjednik Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu. No Milanović je malo preskočio proceduru pa je, čim je najavljena svečana prisega, odmah počeo čitati tekst prisege iako je prije toga Šeparović trebao pročitati određeni proceduralni tekst. Šeparović je krenuo prema govornici, ali kada je Milanović započeo s čitanjem prisege, zastao je i nasmiješio se uzvanicima. 

– Prema protokolu i dogovoru ja sam trebao reći da je Vlada raspisala izbore, kad su održani, koji su rezultati izbora i pozvati predsjednika da na temelju Ustava i zakona potpiše prisegu. Međutim, on je sam izrekao tekst prisege, što je bilo i dogovoreno, i ja ne vidim tu neki poseban problem. Bitno je da je sve u skladu s Ustavom i zakonom – kazao je Šeparović dodajući da je za Ustavni sud najvažnije da se novi predsjednik pridržava onoga što je izrekao.

Na pitanje što misli o raspravi o postojećim ovlastima predsjednika i eventualnim promjenama i uvođenju novih, kazao je:

– To je stvar parlamenta i široke javne rasprave. Ja se kao predsjednik Ustavnog suda zalažem za balans između svih dioba vlasti. Čini mi se da je u ovom trenutku ovaj sustav primjeren Republici Hrvatskoj.

Zoran Milanović i Miroslav Šeparović
1/19

 

 

Komentara 27

KU
Kultura
13:12 18.02.2020.

Necemo sad valjda 5 godina gledat na gafove i brojati ih. To se samo kolindi i onima s desna gleda i broji gleda.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:21 18.02.2020.

Tako nam Bog pomogao!...

Avatar mofo
mofo
13:56 18.02.2020.

Šta su nam ono govorili, Zoki se promijenio? Haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije