Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednik Josipović zaglavio u liftu Pravoslavne gimnazije

Mitopolit Jovan je u svom pozdravnom govor iznio žaljenje jer je tehnika onemogućila početak cijelog događana na vrijeme.
22. rujna 2012. u 13:03 123 komentara 4 prikaza
ivo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednik Ivo Josipović zaglavio se danas u liftu kad je pokušao doći kao gost na Prvi kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine koji se održava u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji na Svetom Duhu.

Zbog "zaglavljenja" u liftu, cijelo događanje na kojemu su očekivali predsjednika je kasnilo oko tridestak minuta.

Mitopolit Jovan je u svom pozdravnom govor iznio žaljenje jer je tehnika onemogućila početak cijelog događana na vrijeme.

Josipović je u gimnaziju stigao kako bi raspravljao o perspektivi i položaju mladih u Hrvatskoj, a okupljene je pozdravio uvodnim govorom te naglasio kako Hrvatsku vidi kao državu u kojoj svaki čovjek bez obzira na nacionalnu pripadnost ima jednake šanse. Osvrnuo se na pitanje povrata imovine Srbima te rekao kako je to jedna od najvažnijih zadaća.

- Ozbiljno je to pitanje koje nije lako riješiti, no ideja pravednog društva će to riješiti. Europska unija je velika prilika, ali ne može riješiti sve probleme. Pitanje je da li smo spremni za tu novu perspektivu - rekao je Josipović, te zaključio da bi radi uspjeha EU jedno od najvažnijih pitanja trebalo biti pitanje obrazovanja.

 

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas