Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALJENJE ZBOG ŽRTAVA

Predsjednik i premijerka uskladili izjave: Sućut i poziv na istragu

kosor, josipović (1)
Marko Prpić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
01.06.2010.
u 21:15

Očekujemo da će humanitarna pomoć namijenjena Gazi biti dostavljena na odredište u Gazi, a da će o incidentu biti provedena istraga u skladu s međunarodnim standardima poručuju iz Ureda Predsjednika.

Republika Hrvatska duboko žali zbog gubitka ljudskih života i stradanja civila kao posljedice izraelske vojne akcije protiv konvoja brodova s humanitarnom pomoći na putu koji su napadnuti u međunarodnim vodama na putu u Gazu. Hrvatska izražava sućut obiteljima stradalih te oštro osuđuje primjenu nasilja i očekuje istragu u skladu s međunarodnim standardima - kaže se u priopćenju predsjednika Josipovića.

I Ministarstvo vanjskih poslova je izdalo slično, premda donekle blaže i općenitije priopćenje u kojem također izražava sućut zbog žrtava i poziva na izbjegavanje daljnje eskalacije sukoba.

Znači li to da se Pantovčak i Banski dvori nisu mogli dogovoriti, da se predsjednik Josipović, čija je izjava politički jača i u skladu s izjavama koje su stigle iz zemalja EU razišao s Vladom? Unatoč kuloarskim pričama da je bilo nesporazuma i da je dogovor na relaciji Pantovčak-Vlada bilo teško postići Josipović to odlučno demantira.

- Apsolutno nikakvih sukoba ni razmirica nije bilo. Premijerka i ja smo se čuli, izjave su usklađene, priopćenja se minimalno razlikuju i sukoba niti je bilo niti ga je trebalo biti - izjavio je predsjednik Josipović za Večernji list.

 

Komentara 44

FR
franjo
21:55 01.06.2010.

To nije incident,vec pokolj miroljubivih ljudi. To nije nista novo u politici zidova.Vise od pet tisuca godina oni cine genocid.Cijela ziovska povjest je samo krvoprolice. Cijeli stari zavjet je pun krvi. Navodno im je uvijek Bog govorio da to rade. Koji je to Bog? Ali ko se za mac mase,od maca ce i poginiti. Kad tad!

TO
Toni12345
22:04 01.06.2010.

Ne mjesajmo se tamo. Mi smo, globalno gledano, nebitan politicki faktor. Nemojte nas sramotiti.

DD
DDUVNJAK
21:44 01.06.2010.

U povodu izraelske vojne akcije protiv konvoja brodova na putu u Gazu iz Ureda Predsjednika Republike Hrvatske izraženo je duboko žaljenje zbog gubitka ljudskih života i stradanja civila. .............. U ime koga se on opet žali? Šalje svoje žalopojke u u svemir? Predsjednik države komunicira sa predsjednikom druge države i može mu izraziti sućut a ovaj agnostik izigrava Papu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije