Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKI PREDSJEDNIK

Hajduk kao jedini sportski predstavnik ide na susret s Macronom: Evo koji je razlog

Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
Ivo Cagalj/PIXSELL
24.11.2021.
u 14:26

Hajduk je jedini sportski Klub koji je pozvan na svečani susret s predsjednikom Macronom

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić susrest će se u četvrtak s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom na svečanom ručku koji će za uzvanike biti upriličen u Zagrebu.

Poznata je veza Hajduka i francuske države, u svibnju mjesecu 1945. godine, tadašnji francuski premijer, a kasnije predsjednik Charles de Gaulle zbog sudjelovanja u antifašističkom pokretu Hrvatski nogometni klub Hajduk proglasio je "Počasnom sportskom momčadi slobodne Francuske".

Povelju Hajduku  u svibnju 1945. godine, prilikom gostovanja u Libanonu uručio je komandant francuskih vojnih snaga na Levantu armijski general Humbolt, kao izaslanik francuskog premijera.

Hajduk je jedini sportski klub koji je pozvan na svečani susret s predsjednikom Macronom. Priprema za ovaj susret traje već duže od mjesec dana, odnosno od kraja rujna, kada je veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj gospodin Gaël Veyssièree, posjetio je HNK Hajduk, gdje mu je domaćin bio predsjednik Uprave kluba Lukša Jakobušić, priopćeno je iz Hajduka. 

Komentara 13

Avatar StormRaider95
StormRaider95
17:06 24.11.2021.

Treba doći s HOS-ovom antifašističkom zastavom!

Avatar joshan
joshan
17:50 24.11.2021.

dinamo mi je svaki dan,sve draži i draži....

ZD
zdravkoštimac
16:33 24.11.2021.

Dok predsjednik Hajduka ide na prijam kod predsjednika Francuske, počasni dopredsjednik Dinama u bijegu ide kod Dodika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije