Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski fondovi

Predsjednik Europskog revizorskog suda kod Šprema

boris sprem
Patrik Macek/Pixsell
05.06.2012.
u 14:09

Caldeira je istaknuo važnost nacionalnih parlamenata u EU s obzirom na to da je u njihovoj nadležnosti nadzor nad trošenjem sredstava

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je predsjednika Europskog revizorskog suda Vitora da Silvu Caldeira s kojim je razgovarao o upravljanju europskim fondovima i ulozi nacionalnih parlamenata zemalja članica Europske unije u nadzoru korištenja financijskih sredstava, javili su priopćenjem iz Sabora.

Predsjednik Europskog revizorskog suda istaknuo je važnost nacionalnih parlamenata u EU s obzirom na to da je u njihovoj nadležnosti nadzor nad trošenjem sredstava, pa tako i europskih fondova. U vezi s izvješćem o hrvatskom korištenju pomoći Europske unije naglasio je da je pomoć bila dobro isplanirana i usmjerena, dok su nedostaci utvrđeni ponajprije u javnoj nabavi i pripremi projekata, i to najviše na lokalnoj razini.

– Zaključak je da je pomoć EU pomogla, ali je potrebno uložiti i dodatne napore – kazao je izražavajući uvjerenje da će suradnja Europskog revizorskog suda s Hrvatskim saborom nakon ulaska u EU biti intenzivnija jer će sud slati izvješća, a mogući su i dolasci revizora u Sabor koji mogu pomoći savjetima. Upozorio je i na utjecaj proširenja EU na Hrvatsku s aspekta financijskog nadzora budući da će granica Hrvatske postati vanjska granica EU.

Predstavljajući rad Hrvatskog sabora predsjednik Šprem je kazao kako sadašnja hrvatska vlast želi ojačati ulogu hrvatskog parlamenta u političkom životu Hrvatske te u vezi s time donosi izmjene saborskog Poslovnika. Istaknuo je potrebu donošenja novog zakona o odnosu Vlade i Sabora s obzirom na predstojeći ulazak Hrvatske u EU te je predsjednika Europskog revizorskog suda upoznao s ulogom Hrvatskog sabora u državnoj reviziji.

Komentara 1

Avatar wratnik
wratnik
16:45 07.06.2012.

Svaki dan ce njih slati njihova pucka strana da dolaze u Hrvatsku, ali ne samo moraju i u Francuski, samo sto onda moraju pitati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije