Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki kongres

Predsjednik čuo Papu i najavio ostavku

 John Boehner
Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL
1/3
26.09.2015.
u 22:49

Riječ je o procesima koji zadiru u međunarodne odnose pa je sigurno bilo i raznih lobiranja

Predsjednik zastupničkog doma američkog Kongresa, John Boehner (65), najavio je ostavku nakon što je promislio o riječima koje je papa Franjo dan ranije izgovorio pred kongresnicima. – Papa nas je pozvao na jedinstvo i suglasje kako bismo djelovali produktivno prevladavanjem unutarnjih podjela – kazao je Boehner.

Nakon jutarnje molitve, dan poslije papina govora u Kongresu, Boehner je najavio da će koncem listopada napustiti svoj položaj. Boehner, član Republikanske stranke, imao je suzne oči za vrijeme cijelog Franjina govora, kao i kasnije kad se papa, zajedno s njime, pojavio na balkonu kongresne zgrade i pozdravio prisutne.

Republikanski konzervativci kritizirali su Boehnera da je previše popustljiv prema Bijeloj kući, a predsjednik Obama ga je optužio da je previše popuštao pritiscima iz svoje stranke.

>> Papa Franjo u Kongresu Amerikancima poručio: Ukinite smrtnu kaznu!

>> Demokrati i republikanci plaše se što će papa reći o braku, socijali...

Komentara 12

ZG
zg223
02:28 27.09.2015.

ne kuzim zakaj samo srbi komentiraju...a ne pripadaju katolickoj vjeri....

Avatar Lutkica
Lutkica
23:29 26.09.2015.

bolje ostavka, nego da radi nešto što ne voli

OK
okvarbudovič
19:50 29.09.2015.

krokodilske suze,predstava za javnost,koja još puši takve fore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije