Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna u Siriji

Predsjednik Al-Assad objavio amnestiju za političke zatvorenike

sirija
AFP/REUTERS
31.05.2011.
u 19:22

Opća amnestija odnosi se na pripadnike oporbenih političkih pokreta, a među njima su se našli i pripadnici zabranjenog Muslimanskog bratstva.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dekretom je proglasio opću amnestiju za pripadnike oporbenih političkih pokreta, a među njima su se našli i pripadnici zabranjenog Muslimanskog bratstva.  Amnestija se odnosi na "sve zločine počinjene do 31. svibnja 2011. godine".

U pobuni koja traje već dva mjeseca ubijeno je oko tisuću prosvjednika, a više ih je tisuća zatvoreno, tvrde organizacije za zaštitu ljudskih prava. Unatoč objavi amnestije u dva grada pripadnici snaga sigurnosti žestoko su se obračunavali s prosvjednicima, no ima naznaka da će za koji dan predsjednik Al-Assad i sirijske vlasti početi nacionalni dijalog pomirenja.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
Stockholm
19:18 01.06.2011.

Too little, too late, mr. Assad! Prosao voz!

OB
-obrisani-
08:41 01.06.2011.

Novinar AsiaTimes online Syed Saleem Shahzad je pronadjen ubijen u Pakistanu. Ove novine optuzuju za ubojstvo pakistansku obavjestajnu Inter-Services Intelligence (ISI) On je bio stacioniran u Hong Kongu I redovito je pisao o Afganistanu I Pakistanu. Bio je izvnredan novinarr I to ce biti gubitak za ove utjecajne novine. Za hrvate I V List on ne spade u tzv. “ zapadne” novinare, dakle ulazi u grupu novinara ciji zivoti su manje vrijedni. ironijom sudbine ni hrvati ne spadaju u tzv. zapad

PB
predrag borna
10:46 01.06.2011.

Da li ima koja normalna muslimanska zemlja u kojoj i žene i muškarci imaju prihvatljivu razinu ljudskih prava?Možda Malezija.No oni pak imaju lošu socijalnu politiku sa minimumom prava za one koji ne rade ili su umirovljeni...Ovakve pobune s vremena na vrijeme su logična posljedica gušenja ili potpunog neprihvaćanja temeljnih ljudskih sloboda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije