Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA Umirovljenici poslali pismo Mesiću:

‘Predsjedniče, zaštitite nas od sekretara Darka Korena’

25.06.2009.
u 16:09

Štićenici koprivničkoga Doma za starije osobe, koji već tjednima ratuju sa županom Darkom Korenom (HSS) zato što želi smijeniti njima obljubljenog ravnatelja Darka Ledinskog (SDP), svoga protukandidata na izborima, pomoć su zatražili i od predsjednika Stjepana Mesića.

Generacija
Poslali su mu pismo na dvije i pol stranice gusto kucanoga teksta, u kojemu ga mole da svojim utjecajem zadrži Ledinskoga na mjestu ravnatelja.

Pismo je potpisalo Vijeće starih, tijelo koje su u Domu formirali nakon izbijanja sukoba sa županom, a čini ga svih 270 štićenika.

“Budući da smo mi proživili veći dio života gdje je važilo pravilo - sekretar centralnog komiteta je naredio i nitko se ne smije tome suprotstaviti ili komentirati - u današnje vrijeme nas takva izjava dovodi do zaključka da se ništa nije promijenilo” - komentirali su u pismu Korenove tvrdnje kako je on donio odluku o smjeni Ledinskoga, te kako je taj njegov stav nepromjenjiv kao Sveto pismo.

Mesića su pozvali na intervenciju pozivajući se i na njega kao “generacijski bliskog čovjeka”, koji će ih razumjeti.

Župan Koren jučer je oštro uzvratio na kvalifikacije iz pisma Vijeća starijih.

- Oni, a ne ja, još nisu izašli iz prošlosti, jer probleme rješavaju ruljom na ulici i revolucijom - izjavio je on.

Koren tvrdi kako je Ledinski njegovo povjerenje izgubio zbog tvrdnja izrečenih u kampanji. Kojih točno, dosad nije želio otkriti, pa ni jučer.

Cirkus
- Za nekoliko mjeseci svi će saznati koji je potez Ledinskog pesudio - bio je tajnovit.

- Župana je valjda najviše uvrijedilo što sam u Koprivnici dobio više glasova, a smeta ga što sam raskrinkao cirkus na otvaranju takozvanih radova na autocesti A12 - tvrdi, pak Ledinski, a Koren mu uzvraća da je upravo on tamo bio - cirkusant.

- Ni Sveti Petar niti Stjepan Mesić neće promijeniti moj stav - ustvrdio je župan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije