Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica Ustavnog suda

Jasna Omejec: Nitko nije iznad zakona i Ustava

Jasna Omejec
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
31.10.2015.
u 18:03

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec reagirala je na navode Telegrama da su se Zdravko Mamić i Damir Vrbanović obratili sutkinji ustavnog suda od koje su htjeli doznati kako sastaviti ustavnu tužbu za rušenje Zakona o sportu.

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec reagirala je na navode Telegrama da su se Zdravko Mamić i Damir Vrbanović obratili sutkinji ustavnog suda od koje su htjeli doznati kako sastaviti ustavnu tužbu za rušenje Zakona o sportu

"Medijski napisi objavljeni su u najosjetljivije vrijeme promidžbe, kada postoji obveza Ustavnog suda da se suzdrži obraćanja javnosti. 

Unatoč tome, Ustavni sud ocjenjuje nužnim ponovno upozoriti: pokušaji politizacije i instrumentalizacije Ustavnog suda apsolutno su zabranjeni. Ta zabrana vrijedi jednako za sve. 

Građani Hrvatske mogu biti mirni: ako je neki zakon neustavan, bit će uklonjen iz pravnog poretka, kao što će i svaki zakon koji je u skladu s Ustavom biti podržan pred Ustavnim sudom. Na te činjenice nitko nikada nije mogao i ne može utjecati.

Nitko nije iznad zakona i Ustava", stoji u priopćenju predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec.

>>Mamić od sutkinje Ustavnog suda tražio pomoć u rušenju Zakona o sportu?

Komentara 99

Avatar ČEPlN
ČEPlN
18:38 31.10.2015.

mnoštvo je hrvata platilo glavom zbog familije pusić

DU
Deleted user
18:22 31.10.2015.

Kaj nije ovaj telegram prosli tjedan podmetnu i lazno optužio obitelj Sever ? Zakaj VL prenosi informacije medija koji svaki tjedan lazu i podmeću ?

Avatar NikadRobom
NikadRobom
18:18 31.10.2015.

Crvena armija napada na svim bojistima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije