Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči obljetnice

Predsjednica u Škabrnji: Vi ste ti koji će omogućiti budućnost Hrvatskoj

kolinda
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
17.11.2015.
u 14:10

Škabrnjanka Antonija Pavičić pripremila je predsjednici za poklon zbirku pjesama svoje sestre Katarine

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, dan uoči 24-obljetnice tragedije u Škabrnji odala je počast škabrnjskim žrtvama. Četnici i tzv. JNA na čelu s ratnim zločincem Ratkom Mladićem 18.studenog 1991.godine u malom ravnokotarskom mjestu masakrirali su mahom civile. Do kraja rata smrtno je stradalo 86 civila i branitelja iz Škabrnje. Predsjednica je položila vijence kod spomen obilježja masovne grobnice i središnjeg križa, a susrela se i s obiteljima poginulih branitelja, te s učenicima škabrnjske osnovne škole.

- Hvala na prekrasnom dočeku. Danas smo ovdje kako bi odali pijetet žrtvama strašnog zločina, ali i da bi odali priznanje onima koji ostaju ovdje, vama. Treba vam omogućiti i da ostanete tu i vi ste ti koji će omogućiti nikad više Škabrnjo i vi ste ti koji će omogućiti budućnost Hrvatskoj - rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u škabrnjskoj osnovnoj školi ganuta pjesmom učenika o stradanju i ljubavi prema Škabrnji.

Škabrnjanka Antonija Pavičić pripremila je predsjednici za poklon zbirku pjesama svoje sestre Katarine.

- Nama u Škabrnji ni 24 godine nakon zločina nije nimalo lakše, vrijeme ne liječi rane nego smo naučili živjeti s tim. Ja sam taj dan ostala bez oca, oba djeda, bake i pradjeda i više članova obitelji. U vrijeme tragedije imala sam tri i pol godine - rekla nam je Antonija Pavičić. Zapovjednik škabrnjske obrane Marko Miljanić rekao nam je kako je za svake obljetnice zločina u Škabrnji sve tužniji.

- Tužan sam jer sam izgubio najmilije, i obitelj i branitelje i mještane koji si ubijeni. No, još sam tužniji jer nitko nije odgovarao za pokolj u Škabrnji, a zbog toga su odgovorne sve hrvatske Vlade. Ratku Mladiću koji je s kninskim korpusom napao Škabrnju i koji je svoj zločinački put počeo u Škabrnji, se uopće u Haagu ne sudi za Škabrnju. Ni drugi koji su zapovjedali napadom i počinili zločine u Škabrnji, nisu odgovarali. Oni i danas žive u Srbiji i Hrvatska mora njihov ulazak u EU uvjetovati izručenjem zločinaca koji su masakrirali Hrvate u Škabrnji, Vukovaru i drugdje - rekao nam je Miljanić.

>> Penava: U srijedu ćemo imati jednu jedinu službenu kolonu, nećemo dozvoliti podjele!

Komentara 13

Avatar Pavel ic
Pavel ic
14:48 17.11.2015.

nekome nije u interesu da hrvatska gleda naprijed damo nas tiska u region i velicaju partizane koji su za njih vise doprinjeli za hrvatsku vec nasi casni branitelji

DU
Deleted user
15:34 17.11.2015.

Dobro je da se prisjecamo zrtava domovinskog rata. A sto je s pogunulim u Skeli kod Gline.

Avatar juricamesko
juricamesko
14:23 17.11.2015.

za to što nitko nije odgovarao za zločine u Škabrnji iako se zločinci znaju kriv je isključivo i jedino bivši državni tužitelj Mladen Bajić. to je jedan od razloga zašto ga je Sdp htio nagraditi mjestom u Ustavnom sudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije