Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi radni dan u 2016.

Predsjednica u Chicagu: Došla sam među prijatelje, među obitelj

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
04.01.2016.
u 12:04

Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.

Prvi radni dan u 2016. Kolinda Grabar- Kitarović provela je s hrvatskom zajednicom u Chicagu radi obilježavanja 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i države Minnesota. Za ovaj posjet čekala je, kaže, da se konstituira Sabor da može otići iz države. 

Poručila im je kako je u prvoj godini njenog predsjedničkog mandata puno toga napravljeno, no da ima još puno posla. Kazala je kako će ustrajati na zajedništvu iseljene i domovinske Hrvatske, javlja HRT. 

Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca. 

Istaknula je kako postoje velika očekivanja od novog mandatara. 

- Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima i među hrvatskim građanima i među hrvatskim narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da kroz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno, naglasila je predsjednica. 

Rekla je i kako je često dolazila u Chicago među ovu zajednicu. 

- Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom cijelu našu hrvatsku zajednicu. I svaki hrvatski kutak koji pohodim drago mi je da ljudi tako reagiraju, istaknula je. 

>>Političku 2015. obilježili su Kolinda Grabar-Kitarović i Most

Komentara 47

Avatar whitesox
whitesox
12:45 04.01.2016.

komunjare joj nikad neće oprostiti što je "skinula"Josipovića:))))

OL
olrajt
12:27 04.01.2016.

..nemjerljiva je komunistička mržnja prema predsjednici!,,jel tako lavica7,sc0rpi0n a i drugi će se ubrzo priključiti!

ST
Stipan
12:40 04.01.2016.

Otkad je Chicago u Minnesoti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije