Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMORSKA NESREĆA

Predsjednica sudskog vijeća ipak će suditi u slučaju Horvatinčić

tomislav horvatinčić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
03.05.2017.
u 14:39

Općinska državna odvjetnica Irena Senečić zatražila je izuzeće sutkinje Šupe tvrdeći da je sutkinja pristrana i da radi u korist Horvatinčićeve obrane

Predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Iris Živković odbila je zahtjev šibenskog Općinskog državnog odvjetništva te pravnog zaštitnika obitelji talijanskog bračnog para Salpietro za izuzećem predsjednice sudskog vijeća Maje Šupe na suđenju zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću kojem se sudi zbog pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradao talijanski bračni par.

Kako se doznaje na šibenskom Općinskom sudu Živković je još prošle srijede donijela rješenje kojim je, kao neosnovan odbila zahtjev Općinskog državnog odvjetništva te opunomoćenika obitelji pokojnih Gaie i Federica Salpietro koje zastupa odvjetnik Ognjen Frangeš, za izuzećem sutkinje Maje Šupe od postupanja u tom predmetu.

Na suđenju održanom 20. travnja ove godine, općinska državna odvjetnica Irena Senečić zatražila je izuzeće sutkinje Šupe tvrdeći da je sutkinja pristrana i da radi u korist Horvatinčićeve obrane, a njezinom zahtjevu za izuzećem pridružio se i odvjetnik Frangeš.

Maja Šupe je nakon suđenja predsjednici suda Iris Živković dostavila izjavu s očitovanjem o podnesenom zahtjevu, a predsjednica suda je prošlog tjedna donijela rješenje u kojem je odlučila da takav zahtjev odbija jer nije osnovan.

Kakao doznajemo na šibenskom Općinskom sudu protiv takvog rješenja nije dopuštena posebna žalba.

Suđenje Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske nesreće kod Primoštena odvija se pred šibenskim Općinskim sudom drugi put nakon što je Županijski sud u Zadru krajem prošle godine prihvatio žalbe šibenskog Općinskog državnog odvjetništva i Horvatinčićeve obrane te ukinuo prvostupanjsku presudu zbog formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka.

Komentara 3

CI
cika123
15:01 03.05.2017.

Ovaj je već odavno trebao bit u zatvoru.

DH
dalibor.hren
11:38 06.05.2017.

Još će valjda biti i nagrađen umjesto da je osuđen na 20 godina, barem!

VI
VisAVis2
00:04 04.05.2017.

Prema onome skiperulučke kapetanihe iz Durovnika, ovj je mala beba! Nesreće se događaju, to je normalno, fali more drž se kraja, šte se tipa ovoliko ateže pi sudu! Osiguranje neka plati štetu, njemu tutnitkaku uvjet i kvit! Ne izživlavajte se na čoviku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije