Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grabar Kitarović jela sa studentima u menzi

Posjet Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici
11. listopada 2018. u 13:49 30 komentara 2018 prikaza
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u četvrtak u Virovitici Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici, gdje je u razgovoru sa studentima naglasila važnost cjeloživotnog obrazovanja te ravnomjernog razvoja Hrvatske, čemu pridonosi uspostava škola u malim sredinama.

Djevojčice izbjeglice CRNA STATISTIKA Obrazovanjem protiv dječjih brakova

Dekan Oliver Jukić predsjednicu je upoznao s razvojnim planovima Visoke škole, koja ima odjele ekonomije, ICT-a i turizma. Naglasio je iznimno uspješnu suradnju s lokalnom zajednicom. Svi gradovi i općine Virovitičko-podravske županije, kao i sama Županija, sudjeluju u financiranju troškova, rekao je i kao posljednju u nizu investicija naveo studentski dom, izgrađen prošle godine, što je gotovo potpuno financirano novcem iz EU fondova.

Kolinda Grabar Kitarović | Autor : Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U razgovoru sa studentima predsjednica Republike Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici navela je kao pozitivan primjer decentralizacije Hrvatske.

Hrvatsko katoličko sveučilište PROMO Cjeloživotno obrazovanje na Hrvatskom katoličkom sveučilistu

„Svaki dio Hrvatske jednako je bitan za razvoj, a jednakomjeran razvoj bitan je jer ne smijemo dopustiti da imamo izolirana područja. Želimo vratiti život u sva područja, zbog toga je bitna decentralizacija i uspostava škola u malim sredinama. Ne smijemo imati kvadricentričan razvoj”, naglasila je predsjednica Grabar Kitarović i čestitala studentima na odluci da studiraju u maloj sredini te poručila da je cjeloživotno obrazovanje ključno jer se svijet vrlo brzo mijenja.

Istaknula je kako i sama potiče iz male sredine i ocijenila da one imaju svojih prednosti u odnosu na život u velikim gradovima. „Kao doktorandica vrlo pozorno slušam vaša razmišljanja i doista mi je drago što je ovdje riječ o tržišno orijentiranoj školi. Male sredine često pružaju višu kvalitetu života, iako se to ne shvaća. Jurimo za uzbuđenjima velikih gradova, a onda se od njih ponekad i umorimo”, kazala je predsjednica Grabar Kitarović, koja je nakon susreta sa studentima ručala u menzi.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • CrniP:

  Losos?

 • Avatar uz_kavicu
  uz_kavicu:

  Ima li tome kraja.....

 • marginalac:

  judi sa brezuljka..od dosade..ne znaju sta ce..komunizam..bio i ostao..ej..ona rucala sa studentima..i pametnom dosta..toga ima jos samo u s.koreji.