Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donijela odluku

Predsjednica regije Lazio zbog financijskih afera dala ostavku

Silvio Berlusconi
Pixsell
24.09.2012.
u 21:38

Proteklih dana izbila je afera unutar regionalnog ogranka stranke Narod sloboda zbog zlorabljenja položaja unutar nje

Renata Polverini, predsjednica regije Lazio, podnijela je u ponedjeljak navečer neopozivu ostavku kazavši kako regionalno vijeće više ne može predstavljati građane nakon financijskih afera koje su izbile unutar stranke Narod sloboda bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Obznanila je, večeras, na konferenciji za novinare kako je svoju odluku najavila predsjedniku republike Giorgiju Napolitanu i premijeru Mariju Montiju. Renata Polverini (50) izabrana je za predsjednicu Lazija 2010. godine uz potporu stranaka desnog centra. Proteklih dana izbila je afera unutar regionalnog ogranka stranke Narod sloboda zbog zlorabljenja položaja unutar nje, odnosno trošenja novaca koje je stranka dobivala iz državnog proračuna, a koje su njezini čelnici trošili za zabave, kupovinu automobila, darove, izlete itd.

Regionalni čelnik stranke Franco Fiorito morao je podnijeti ostavku i sada ga ispituje istraga kako bi se utvrdilo je li novce koje stranka dobiva trošio u zakonskim okvirima. Talijanska crkva oštro je napala ponašanje političara, posebno u regiji Laziju. Polverini je podnijela ostavku zbog neodrživog stanja u strankama Lazija. Nakon samo dvije godine vladavine desnog centra, koji je na izborima 2010. pobjedio lijevi centar nakon ostavke tadašnjeg predsjednika regije Piera Marrazza ulovljenog u prostituiranju s transvestitima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije