Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni posjet

Predsjednica putuje u Katar, predviđen bilateralni sastanak

kolinda
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
20.04.2017.
u 16:05

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će Katarsku zakladu za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice

Na poziv emira Države Katra šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al-Thanija predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u subotu i nedjelju, 22. i 23. travnja 2017. godine u službenom posjetu Državi Katru, priopćenjem javlja Ured predsjednice. 

Nakon svečanog dočeka hrvatske Predsjednice u Emirovoj palači predviđen je bilateralni sastanak službenih izaslanstva Republike Hrvatske i Države Katra te tête-à-tête susret predsjednice Grabar-Kitarović i šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al–Thanija, Emira Države Katra.

U nazočnosti Predsjednice Republike Hrvatske i Emira Države Katra potpisat će se Sporazum o suradnji na području zaštite okoliša i prirode između Vlade Države Katra i Vlade Republike Hrvatske te Memorandum o razumijevanju između Katarske trgovačke i industrijske komore i Hrvatske gospodarske komore. 

Osim sa svojim domaćinom Emirom Države Katra, predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se i s drugim visokim katarskim dužnosnicima. Održat će sastanak s katarskim i hrvatskim gospodarstvenicima na kojem će sudjelovati predstavnici Katarske trgovačke i industrijske komore (Qatar Investment Authority), petnaestak predstavnika vodećih katarskih tvrtki i investitora te hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koju predvodi predsjednik Hrvatske gospodarske komore. 

Hrvatska Predsjednica posjetit će Katarsku zakladu za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice (Qatar Foundation) te se susresti sa šeikom Mozah bint Nasser

U sklopu službenog posjeta Državi Katru, Predsjednica Republike susrest će se i s tamošnjom hrvatskom zajednicom.

>> Kako su hrvatski građani lakše ulazili u Sloveniju i EU dok nismo bili članica Unije? To je zaista apsurd!

>> Predsjednica predstavila posebne savjetnike za pitanje holokausta, demografsku obnovu i digitalnu transformaciju

Komentara 47

Avatar Mamlazac
Mamlazac
18:16 20.04.2017.

Burdus isao u sj Koreju onaj drugi po Rusiji, oba u banja luku, velika razlika.:-))

TT
tTony
04:24 21.04.2017.

Kad putuje obavezno posjeti hrvatske iseljenike to do sa nijedan presjednik nije ucinio osim Presjednika Tudjmana.Dali je to mozda razlog napada zbog putovanja.

PR
pritiskovic
08:29 21.04.2017.

Još jedan posjet povijesnih dimenzija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije