Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red kneza Branimira s ogrlicom
Povratak na članak

Predsjednica odlikovala povjesničarku Esther Gitman

Knjigom "Spašavanje Židova u NDH, 1942.-1945." predsjednica smatra da je povjesničarka dala veliki obol istraživanju istine o hrvatskoj povijesti 20. stoljeća.

Komentari 4

Avatar dotur vice
dotur vice
16:28 13.02.2019.

Pisao sam mnogo puta prije pa ću ponoviti opet, Židovi jako dobro znaju povijest svoga naroda u 20. stoljeću na ovim prostorima kroz dvije jugoslavije i NDH! Znaju vrlo dobro kad i gdje su uvedeni 'rasni zakoni', znaju vrlo dobro gdje su intelektualci potpisivali 'Apel narodu', znaju vrlo dobro gdje je prometovala dušegubka, znaju vrlo dobro tko i kada se pohvalio pismom' Volenom Vođi', znaju gdje se od Triglava do Gevgelije spasilo najviše Židova....itd. Ovo odlikovanje je najmanje čime Hrvatska država može pojedinca 'počastiti' za promicanje istine, ali Ja bih bio-i bit ću najsretniji kad se Židovima vrati njihova oduzeta imovina do zadnje lipe...znam da će nastat škrgut zubiju, bijes, ali pravda će biti zadovoljena kad - tad. I ne samo to; Obavezno izgraditi Sinagogu na istom mjestu gdje je i bila. E tek će tada pravda biti zadovoljena, jer, ako je itko u Hrvatskoj bio Hrvatski domoljub i patriot, bili su to Židovi u vrijeme kad su 'moji Hrvati' ko guske u magli hrlili u srpski bratski zagrljaj. I na kraju, svakako ne želim zaboraviti još jednu znanstvenicu i gospođu, nažalost pokojnu Hannah Arendt, odlikovati također,posmrtno. Gospođa Arendt je najbolji lijek za sve one - kako s ove, tako i posebno one strane Drine koji bi svoju 'rabotu' uvalili Hrvatima, ali, dok je ovakvih hrabrih ljudi, uzalud vam trud 'svirači'!

VL
ST
Stjepan2103
16:14 13.02.2019.

Istina,samo istina i povijesne činjenice.......hr narod jedino tako može sa sebe zbaciti okove prošlosti.......

VL
CR
cromak
17:25 13.02.2019.

Uskoro moramo biti spremni spasavati Srbe od njihovi vlastiti monarha i prljavi Ceda i komunjara ne zaboravimo i bradate popove i perace mozgova koji pretvara narod u potrosni materijal i pretvara vjeru u ideologiju, umjesto vjerskoj ljubavi i dostojanstvu, zdravom razmisljanju.

VL
ZN
znamistinu
21:19 13.02.2019.

Konacno d anetko iznosi istinu o blazenom Alojziju Stepincu. Sotona irinej se sigurno grize. Sramota je da katolicka Crkva nije detaljno istrazila Stepinca jer d aje ne bi im se sekta SPC upetljavala u posao proglasenja stepinca svetim. Da li se itko iz SPC-a srami?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.