Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica odlikovala glavnog američkog generala u Europi

General zbora Curtisa M. Scaparrotti odlikovan je „Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske.
23. travnja 2019. u 13:07 6 komentara 805 prikaza
Kolinda - odlikovanje
Foto: Ured predsjednice
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je zapovjednika NATO-vog Savezničkog zapovjedništva za operacije generala zbora Curtisa M. Scaparrottija „Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Jens Stoltenberg TOMISLAV KRASNEC NATO moćan i snažan, bez straha od ikoga, osim svog najmoćnijeg vrhovnog zapovjednika

Predsjednica Republike u razgovoru je istaknula kako se general zbora Scaparrotti tijekom svoje službe iskazao kao razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske.

Pod njegovim zapovijedanjem dodatno je učvršćen Savez, kao i strateško partnerstvo između Hrvatske i SAD-a, koje je jedan od temelja našeg obrambenog sustava.

Kolinda - odlikovanje
1 / 11
Predsjednica odlikovala zapovjednika NATO-a za Europu

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • DjD:

  Avioni nula bodova? A suradnja na nivou

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Predsjednica je podigla ugled Hrvatske u svijetu barem za 40%, dva predhodnika nas samo sramotili. Odlikovali po sj. Koreji, Gadafija, Banja Luci i BG.

 • Avatar HajdukLika
  HajdukLika:

  Dakle, stvar je jasna. Malo meda Amerima oko usta i ide narudžba F16-ica, koju je ovaj general pripremio. Ne baš najnovije. Budžet nam je ograničen. Ali izvrsno očuvane od nacionalne garde savezne države Minnesote. Plenki, majstore, skidam ti kapu! Iskreno.