Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Predsjednica o pitanju nestalih razgovarala s izaslanikom srbijanskog predsjednika Matićem

Razgovarali o pitanju nestalih iz Domovinskog rata
25.10.2018.
u 15:08

Hrvatska predsjednica ponovno je naglasila kako rješavanje pitanja pronalaska nestalih osoba mora biti prioritetna zadaća dviju država u kontekstu saniranja teškog ratnog nasljeđa

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak svoga povjerenika za nestale u Domovinskom ratu Ivana Vrkića i posebnog izaslanika srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za rješavanje pitanja nestalih s Hrvatskom Verana Matića, te izrazila nadu da će njih dvojica intenzivno surađivati na pronalasku nestalih osoba.

Ured predsjednice je priopćio kako su povjerenik Vrkić i posebni izaslanik Matić izvijestili su predsjednicu o dinamici suradnje dviju država u pronalaženju nestalih osoba, što je označeno kao iznimno važno humanitarno pitanje, ali i test spremnosti dviju država za unaprjeđenje međusobnih odnosa u cjelini.

Hrvatska predsjednica ponovno je naglasila kako rješavanje pitanja pronalaska nestalih osoba mora biti prioritetna zadaća dviju država u kontekstu saniranja teškog ratnog nasljeđa.

"U tom smislu, imenovanje posebnih povjerenika dvaju predsjednika za rješavanje tog pitanja vrlo je važan korak naprijed. Stoga nema nijednog opravdanog razloga da se sada odugovlači s njegovim rješavanjem", stoji u priopćenju.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje da će njezin povjerenik Vrkić i posebni izaslanik predsjednika Vučića Matić intenzivno nastaviti suradnju, uz svu potrebnu pomoć nadležnih tijela obiju država. U tome smislu, izrazila je svoju punu potporu i očekivanje konkretnih rezultata.

Komentara 3

Avatar Observer
Observer
18:38 25.10.2018.

Ovo su samo obnovljene pripreme sa buduci susret "Evropskog Vucica" i KGK. Vucic je uspio pronaci jos jednog "nestalog" Hrvata da ovaj "dobrosusjedski" posjet KGK Beogradu bude "koristan" i opravdan za daljni razvoj dobrosusjedskih odnosa.

DU
Deleted user
04:25 26.10.2018.

cemu potraga za srbijanskim agresorskim pripadnicima ..nisu bili u hrvatskoj na izletu...nego su ubijali i pljackali i otimali sve sto su stigli....predsjednica kgk se sve vise gubi u svom predsjednikovanju...agresori glume zrtve trazeci svoje pripadnike razbojnike u drugoj drzavi...

VP
viviana patrizzia
18:40 25.10.2018.

Da li mi netko može reći kojim jezikom -narječjem govori naša predsjednica ? Da li se tako govori , mislim tim naglaskom u hrvatskoj uopće , jer meni naliči 100% na bosanski ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije