Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PRIVOĐENJU NOVINARA

Predsjednica se oglasila o slobodi govora, citirala francuskog filozofa

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.09.2019.
u 16:48

"Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ", poručila je Grabar Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak se na Twitteru oglasila o slobodi govora.

- Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ - napisala je predsjednica na Twitteru.

Novinara Indexa Gordana Duhačeka predsjednica nije imenovala, ali je citirala Voltairea.

- Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš - stoji u objavi.

Podsjetimo, Gordana Duhačeka, kolumnista portala Index, jučer je privela policija. Nakon ispitivanja Duhaček je pušten, a novinarima je kazao kako je osuđen zbog jednog svog tvita, za što mu je određena i novčana kazna. Dodao je da su ga ispitivali zbog dva tvita. Prvi sporni se ticao prerade riječi domoljubne pjesme ''Vila Velebita'', pri čemu je, između ostalog, zamijenio riječ ''vila'' s riječju ''govno''. Druga sporna objava je bila ranije objavljena, a u njoj je komentirao policijsku intervenciju u jednom zadarskom fast foodu, popraćenom uvredljivim komentarom na račun policije (ACAB).

VIDEO Zoran Milanović o slučaju Duhaček: 'Iza ovog stoji režim'

Policija tvrdi da je priveden jer nije poštovao dogovor.

"Današnjeg dana, policijski službenici su imenovanog 39-godišnjaka zatekli na graničnom prijelazu u Zračnoj luci "Franjo Tuđman" u namjeri da otputuje zrakoplovom iz Republike Hrvatske, te ga, budući da se nije po ranijem Pozivu odazvao, doveli u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je potvrđeno da imenovani na području Republike Hrvatske na adresi prijavljenog prebivališta stvarno ne živi već dulje vrijeme, radi čega je, uz Optužne prijedloge zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prekršaje iz čl. 14. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu", objavila je policija jučer.

Kolinda Grabar Kitarović
1/14

Komentara 16

ST
stefj
17:14 17.09.2019.

Ah, velike riječi samo dan nakon što su u HDZ-u dobili strogu zabranu slobodnog govora...

BR
Brontops
19:35 17.09.2019.

Moj komentar je skinut! Nikog nisam vrijedjao. VL brani ”novinara” koji senzacionalno uvredljivo pise o Hrvatskoj i koji krsi hrvatski zakon o prebivalist, a meni uskracuje pravo na rijec kad kazem sto bi se zbog ”djela” ovom ” dogodilo uu bilo kojoj od zemalja Zapadne civilizacije. Zanimljivo!

DU
Deleted user
17:25 17.09.2019.

Sloboda govora da, ali vrijeđanje ne. Ovaj novinar brka prostačenje i vrijeđanje sa slobodom izričaja. Čovjeku nedostaje opće kulture i samo pokazuje koliko je duhovno vakumiran poput svih onih koji ga nastoje opravdati i braniti. Očigledno da u njegovom domu nije bilo kućnog odgoja i odgovornosti.išta taj novinar nije naučio. Kandidat Milanović čini se da se ne može othrvati sa istim s time da kod njega ima dodatna komponenta neodgoja:bahatost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije