Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz posredovanje EU

Predsjednica Kosova traži sastanak s Tomom Nikolićem

Atifete Jahjaga
Žarko Bašić/PIXSELL
31.12.2012.
u 19:00

Predsjednica Kosova Jahjaga predložila je vođama EU da organiziraju i posreduju prvom sastanku s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga predložila je vođama EU da organiziraju i posreduju na prvom sastanku s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem do kojeg bi trebalo doći nakon nastavka dijaloga srpskog i kosovskog premijera 17. siječnja u Bruxellesu, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na Arbera Vlahiu, glasnogovornika kosovske predsjednice.

Dodao je da je kosovska predsjednica od početka svog mandata izrazila spremnost na susret s predsjednicima država regije pa i sa srpskim kolegom. Glasnogovornik Vlahiu otkriva kako je za nedavnog regionalnog summita u Budvi "Ured predsjednika Srbije kontaktirao s Jahjaginim uredom i sugeriran je susret predsjednika dviju država".

– I visoki dužnosnici EU također su kontaktirali s predsjednicom Jahjagom i razgovaralo se o mogućnostima susreta s Nikolićem, kao o poticaju procesu dijaloga i ostvarivanja sporazuma koji imaju za cilj olakšati život građana i utjecati na punu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije – izjavio je Vlahiu.

Mediji u Srbiji podsjećaju da je i srpski predsjednik Nikolić izjavio kako je prije 20-tak dana poslao kosovskoj predsjednici poziv za susret i o tome izvijestio EU te kako mu nije važno gdje će se sastanak održati, ali "možda bi valjalo izbjeći i Beograd i Prištinu".

>>Što vrijedi za Palestinu, ne vrijedi i za Kosovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije