Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica studentica

Kolinda Grabar-Kitarović otkrila koju je dobila prvu ocjenu na fakultetu

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
25.02.2016.
u 20:51

Za jedan kolegij već imam i ocjenu i ostaju mi još dva kolegija za ovaj semestar. Ocjena je odličan ako se mogu pohvaliti, kazala je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila se prvom ocjenom s doktorskog studija u svom indeksu.

– Za jedan kolegij već imam i ocjenu i ostaju mi još dva kolegija za ovaj semestar. Ocjena je odličan ako se mogu pohvaliti – rekla je za Televiziju Student predsjednica Grabar-Kitarović gdje je progovorila o tome zašto se odlučila ponovno studirati.

– Na studij sam se odlučila jer vjerujem u cjeloživotno obrazovanje, da se moramo cijelog života usavršavati, da to dugujemo našem poslu i našoj društvenoj zajednici. A drugo, uvijek sam u životu htjela položiti doktorski studij, steći doktorat i nekako je bilo da nikad nisam bila u isto vrijeme i na istom poslu dovoljno dugo da bih mogla to vezati i uz sam posao – rekla je predsjednica.

– Ne koristim nikakve pogodnosti na fakultetu, dolazim na predavanja i na prezentacije, pišem eseje, došla sam u referadu kad se trebalo upisati. Nisam tražila nikakve povlastice niti bih ih tražila jer ja sam tu vaša kolegica i očekujem da se svi ponašaju prema meni na taj način i zapravo zahvalna sam i profesorima i studentima da su me upravo tako i prihvatili. Kada je riječ o obvezama izvršila sam i dosta više od onog potrebnog – kazala je.

Komentirala je izjavu bivšeg ministra obrazovanja Gvozdena Flege koji je kritizirao njezin upis na doktorski studij.

– Razočarala me kritika gospodina Flege ne zbog osobnog napada nego zbog nedostatka ambicije koja to pokazuje. Umjesto da mlade ljude i sve u društvu potičemo da bez obzira kojim se poslom bavili rade na sebi i na te načine da rade na društvu znanja, mi ih obeshrabrujemo tvrdeći ne možete istovremeno biti predsjednica i studentica. Uostalom, nisam studentica nego doktorandica. Osim toga sam i majka i žena, ponekad i kuharica kod kuće. Sve je u tome kako si organizirate vrijeme – rekla je. 

Kolinda Grabar-Kitarović za Televiziju Student - o obrazovanju from TV Student FPZG on Vimeo.

Komentara 69

BA
barbaizamerike
21:18 25.02.2016.

Ja joj dajem cisti 10plus

DU
Deleted user
21:35 25.02.2016.

Zamislite zokija na oredavanju i ispitima.. pa taj ne može sačekat pitanje profesora on prije pitanja odgovara te sam sebi postavi drugo pitanje i daje odgovor.

KA
Kaliopa
21:28 25.02.2016.

Bravo za gospođu predsjednicu, ima moju punu podršku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije