Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović s Pahorom:

Slovenija i Hrvatska su prijateljske zemlje bez obzira na razlike oko arbitraže

Kolinda
Foto: Ured predsjednice
1/2
30.08.2015.
u 15:25

Predsjednik Pahor pozvao je predsjednicu Grabar-Kitarović u službeni posjet Republici Sloveniji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se danas sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u austrijskom Alpbachu. Predsjednica sudjeluje na Europskom forumu Alpbach 2015 gdje će održati govor u uvodnoj raspravi na temu „Budućnost Europe".

 - Razgovarali smo vrlo konstruktivno i prijateljski jer Slovenija i Hrvatska jesu prijateljske zemlje i odnosi među nama moraju se nastaviti u tom pravcu, bez obzira na ove razlike koje trenutno imamo oko arbitražnog postupka, koje ostaju i dalje, istaknula je predsjednica po završetku sastanka s predsjednikom Pahorom.

Isto tako, kazala je kako je danas naglasak bio stavljen na konstruktivnu suradnju te iskazala zadovoljstvo razvojem prijateljske suradnje u okviru Europske unije, NATO-a i bilateralno.

Govoreći o Predsjedničkom procesu Brdo-Brijuni, predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Pahor rekli su kako su potpredsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Josephu Bidenu uputili poziv za sudjelovanjem na sljedećem sastanku procesa. Isto tako, uputili su zajedničko pismo predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku da jednu od sjednica Europskog vijeća posveti budućnosti proširenja Europske unije na Jugoistočnu Europu.

Predsjednik Pahor pozvao je predsjednicu Grabar-Kitarović u službeni posjet Republici Sloveniji.

>> 'Porast BDP-a se osjeća, ali nije to nešto što je učinila država'

Komentara 111

ST
strsljen2013
15:33 30.08.2015.

Krivo gospođo predsjednica. Hrvatska je prijatelj sa svima dok joj ne pokušaju oteti teritorij.

FN
Fr@njo
15:58 30.08.2015.

Izjava je za medije..i to je u redu. stvarnost je, susjedima s e ne cini to, sto je Slovenija cinila nama..to se ne zaboravlja, nikad, jer je od prvih susjeda.

DU
Deleted user
15:48 30.08.2015.

U svezi arbitraže, zanimljivo je par izjava. Rupel 2007. godine, kad se nalokao whiskey-a na nekom od party u Ljubljani prozborio: Arbitre bomo najedli, napili in €€€€€€, šele potem bodo Hrvati spoznali kje bo potekala mejna črta! Možda pijan trešten, ali bio prorok kasnijeg zbivanja. In whiskey veritas Rupel. Zatim, dugo se ventilira teorija u Sloveniji da ako ne budu zadovoljni presudom arbitražnog vijeća - onda idu na referendum i tamo će odbiti, ono u stilu volja naroda. To je za javnost izjavio i njihov međunarodni pravnik Vlačič, možete ubaciti u tražilicu pa provjeriti. Ali da bi Hrvatska nešto učinila da istupi iz arb. procesa, e to ne energično ne dolazi u obzir. Tako oni gledaju na procedure međunarodnog prava, zanimljivi susjedi. Hvala Simoni, ona je formalno pravnica. Ako zanemarimo njeno de iure obrazovanje, de facto je .... jer samo što nije kačila na Facebook spoznaje iz arb. procesa koji je trebao biti tajan. Jest, koštalo to Hrvatsku jer troškovi arbitraže su do sada par milijuna eura, ali to zadovoljstvo da su si sami slovenski kadrovi uprskali arbitražu koju su postigli ucjenom RH, ma neprocjenjivo - za sve ostalo tu je Master s card!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije