Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanci šefova država i vlada

Predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na NATO summitu u Varšavi

kolinda grabar kitarović
Foto: Borna Filic/PIXSELL
06.07.2016.
u 12:06

Na summitu je predviđeno obraćanje hrvatske predsjednice na temu kolektivne obrane i odvraćanja

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na summitu NATO-a koji će se održati u Varšavi 8. i 9. srpnja, objavljeno je u srijedu iz njezina ureda.

Svečano otvaranje NATO summita održat će se u petak, uvodnim obraćanjem glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i pozdravnim obraćanjem predsjednika Poljske Andrzeja Dude nakon kojeg je, u radnom dijelu sastanka, predviđeno obraćanje hrvatske predsjednice na temu kolektivne obrane i odvraćanja.

Predsjednica države govorit će o ulozi NATO-a u očuvanju mira

Drugog dana NATO summita, u subotu, predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na sastancima na razini šefova država i vlada na kojima će se govoriti o Afganistanu i nastavku misije "Odlučna potpora“ te o projiciranju stabilnosti u južnom susjedstvu Saveza, nastavlja se u priopćenju.

Na marginama sastanka na vrhu Sjevernoatlantskog vijeća, a u organizaciji Poljskog instituta za međunarodne odnose i Foruma o globalnoj sigurnosti – GLOBSEC u petak će se održati posebna konferencija na kojoj će predsjednica Grabar-Kitarović održati predavanje o ulozi NATO-a  u očuvanju mira.

Na summitu, osim predsjednika država i vlada te ministara obrane i vanjskih poslova dvadeset i osam članica NATO-a, sudjelovat će i predsjednik Europskog vijeća, predsjednik Europske komisije, predstavnici Ujedinjenih naroda, Svjetske banke te ostali partneri Saveza, dodaje se u priopćenju.

Komentara 6

KA
kajinx
12:33 06.07.2016.

Predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će... Jadni Hrvatski jezik!

BO
boris48astrid
16:08 06.07.2016.

kaj ide kuhat kavu

EN
enigma898
13:11 06.07.2016.

Raspravljaju koja je zemlja sljedeća na listi za uvođenje "demokracije" i koje će "umjerene" pobunjenike NATO sada naoružati. Glavni uvjet je da ta zemlja ima veće količine zlata, nafte, opijuma i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije