Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ursula von der Leyen

Predsjednica EK sastala se s hrvatskim kandidatom za povjerenika

Ursula von der Leyen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.08.2019.
u 12:50

Hrvatska će ime svog kandidata objaviti sutra. U kuloarima se već duže vremena špekulira da je najizglednija kandidatkinja Dubravka Šuica

Buduća šefica Europske komisije Ursula von der Leyen sastala se s jučer s (mogućim) hrvatskim kandidatom ili kandidatkinjom za mjesto povjerenika u EK, piše portal Politico, ne navodeći ime. Uz hrvatskog kandidata, sastala se i sa švedskim, piše portal pozivajući se na diplomatske izvore.

Ursula von der Leyen dala je rok do 26. kolovoza za sve države da joj predlože svoje kandidate te isto tako navela da očekuje da države vode brigu o spolnoj zastupljenosti te imenuju žene. Hrvatska će ime svog kandidata objaviti sutra. U kuloarima se već duže vremena špekulira da je najizglednija kandidatkinja Dubravka Šuica, iskusna HDZ-ovka koja je nedavno počela svoj drugi mandat europarlamentarke.

Komentara 8

Avatar StevoHorvat
StevoHorvat
13:45 20.08.2019.

Kaj radi taj "povjerenik"? Štiti granicu od Azijata i Afrikanaca ili nešto beskorisno?

DA
Darko22
13:46 20.08.2019.

Politička privatizacija Hrvatske...a svi znamo kako je završila gospodarska privatizacija (sa šačicom elita).

Avatar nekakav
nekakav
12:59 20.08.2019.

je, sad treba početi nagrađivati one koji su je na to mjesto instalirali. kolko ruku tolko pozicija i moći. eto, mi ćemo dobiti jako mjesto u komisiji, sigurno opet neko mjesto s kojeg će se nadgledati kvaliteta nutele u austriji i češkoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije