Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

'Predsjednica će idućih godinu dana biti najsnažnija osoba desnog spektra'

kolinda
Foto: Borna Filic/PIXSELL
12.01.2015.
u 23:28

U Otvorenom je gostovao i Mate Granić koji je rekao da neće biti jedan od Kolindinih savjetnika te da je njihov odnos strogo prijateljski

– Kolinda Grabar Kitarović je produkt situacije u kojoj danas živimo – ocijenila je prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel u večerašnjem HRT-ovu Otvorenom. Dodala je da je HDZ-ova pobjednička kandidatkinja jako dobro u fokus svoje kampanje stavila probleme ljudi. – Uz to, nije se izdizala iznad ljudi, znala je kada odšutjeti, a kada reagirati na udarac. Ima sve više liderski stil komuniciranja, želi partnersku komunikaciju – rekla je Leiner Novosel.

Istaknula je da je Josipović od početka kampanje radio distancu od SDP-a, a je li HDZ, prema riječima Grabar Kitarović, dovoljno "obnovljen", treba vidjeti.

Igor Zidić naveo je kako se kod Kolinde Grabar Kitarović vidi pretvaranje stranačke u državničku osobu, dok je Ivo Josipović pomalo žrtva okolnosti. Prof. dr. sc. Dejan Jović ocjenjuje da je ovo značajna pobjeda HDZ-a. – Izjave predsjednice su danas bolje nego tijekom kampanje, no predsjednik ne napada premijera – rekao je Jović koji se pita što će biti drugi korak Grabar Kitarović ako Milanović odbije sazivanje sjednice Vlade na njezinu inicijativu.

– Ono što nam sada treba je pluralizam, ovo nije situacija kao prije ulaska u EU. Mislim da će predsjednica u sljedećih godinu dana biti najsnažnija osoba desnog spektra – rekao je Jović. U Otvorenom je gostovao i Mate Granić koji je rekao da neće biti jedan od Kolindinih savjetnika te da je njihov odnos strogo prijateljski.

>> 'Sve je na novoj predsjednici, mi nastavljamo s prosvjedom'

Komentara 16

GO
Gomila
23:58 12.01.2015.

Osoba kao Kolinda rodi se samo jednom na ovem svjetu Kolinda pametno tvoj narod je prvi a sve ostalo u drugom redu

CR
crocro
08:23 13.01.2015.

Kada je Hrvatska bila okupirana u jednoj trećini svojeg teritorija, kada su plave kacige štitile okupatora i kada se već naziralo da se nećemo riješiti okupatora i domaćih pobunjenika, predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman odlučio je da će vojnom akcijom osloboditi okupirani Hrvatski teritorij tj. vratiti ga matici Hrvatskoj gdje je oduvijek bio. Hrvatska je oslobodila svoj teritorij od okupatora i tek je tada međunarodna zajednica prihvatila činjenično stanje. Dakle, tu je prevladala domoljubna svijest i odlučnost predsjednika Tuđmana, a to ističem zato jer sam uvjeren da je kojim slučajem na čelu Hrvatske bila državnica Kolinda Grabar Kitarović (naravno, obzirom na dob i okolnosti to nije mogla biti), ali da se okupacija dogodila u njezino vrijeme vladavine, postupila bi čvrsto i odgovorno kao što je postupio i predsjednik dr. Franjo Tuđman. Ja poštujem gosp. Josipovića i gđu Vesnu Pusić i gosp. Milanovića, ali ne znam što bi se dogodilo sa Hrvatskim okupiranim teritorijem da su oni u to vrijeme zatečeni u vođenju države. Ja se nadam da bi postupili isto tako odlučno i odgovorno, ali to je samo moja nada, dok ne mogu tvrditi kako bi oni doista postupili i što bi oni odlučili u slučaju okupiranog Hrvatskog teritorija od strane srbočetničkog okupatora i domaćih izdajnika koje je hranila majčica Hrvatska.

DU
Deleted user
08:20 13.01.2015.

N e razumijem kako će izabrana predsjednica biti najvažnija osoba političkog spektra kad dolazi iz HDZ-ovske političke hajdučije a ne iz civilizirane i napredne političke stranke kakav je SDP, kako nam je to preksinoć lijepo objasnila njegova banskodvorska ekscelencija Milanović mr. Zoki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije