Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druženje branitelja u kleti

Klemm: Nije to tajni sastanak, nismo sekta. Matić: 'Politiko, što si nam napravila'

Matić Klemm
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.02.2016.
u 11:12

– Grlili su me i govorili: Eh, da si nas htio u nekim stvarima poslušati. Ja sam im govorio da je lako u šatoru reći da je prijateljstvo iznad svih zakona, ali u uredu ministra zakon je i iznad Boga – kazao je Fred Matić

 – Bilo je to druženje suboraca, a ne tajni sastanak jer mi smo hrvatski branitelji, a ne sekta. Zapravo, veseli me što sam pod svojim krovom okupio branitelje različitih stavova i opcija koji najbolje mogu doprinijeti rješenju odnosa prema našoj populaciji i dignitetu Domovinskog rata. Okupljanje je za cilj imalo samo jedinstvo, a ne podjele i zato me žalosti kada mediji jednu dobru namjeru stavljaju u kontekst obračuna ili sukoba – kazao je Josip Klemm o druženju s drugim braniteljima u njegovoj kleti. Dodaje da se nisu veselili ničijoj smjeni.

– Ni riječi nije bilo o Miji Crnoji – potvrdio nam je i Fred Matić. Otkriva kako ga je Klemmov poziv na roštilj zatekao, no taj mu je poziv zvučao vrlo iskreno, stoga je ponudu rado prihvatio. – Bio sam iznenađen sastavom, ali svi su bili veseli i ljubazni, pa i vrlo prijateljski raspoloženi prema meni. Pokazali su da je problem bio u mojoj funkciji ministra lijeve političke orijentacije te da nemaju ništa protiv mene osobno, kao suborca – kaže Fred Matić dodajući da su mu suborci čak pokazivali karikaturu Klemma i Glogoškog koji viču: “Frede, vrati se!”

– Grlili su me i govorili: Eh, da si nas htio u nekim stvarima poslušati. Ja sam im govorio da je lako u šatoru reći da je prijateljstvo iznad svih zakona, ali u uredu ministra zakon je i iznad Boga. Zaključak je bio: “Politiko, što si nam napravila” – kaže Matić, dodajući da je bilo i prijedloga da svi branitelji u Saboru bez obzira na “boje” osnuju klub koji bi sigurno bio jedan od jačih.

I Dražimir Jukić slaže se da druženje nije imalo cilj odaslati političku poruku. – Jedina je poruka bilo zajedništvo branitelja svih političkih uvjerenja. Predrag Matić naš je suborac kojeg nikad nismo optuživali da je bio loš branitelj, već loš ministar čijim radom nismo bili zadovoljni, što stoji i danas – kaže Jukić. Nakon druženja u Klemmovoj vikendici, SDP-ov Franko Vidović kaže da se još jednom uvjerio u nužnost svojih riječi: branitelje u politiku, ali politiku što dalje od branitelja. – Složio sam se sa suborcima o nužnosti donošenja organskog zakona o braniteljima, a nakon toga predložio sam da Ministarstvo ubrzo treba ustupiti mjesto Upravi za veterane pri MORH-u, gdje će biti mjesta i za povratnike iz misija NATO-a. Do iste ideje došao je i Miodrag Demo, a pozitivno su se o njoj izrazili i drugi suborci – otkriva Vidović.     

>>Druženje u Klemmovoj kleti pokazalo da su 'braća po oružju' iznad svake politike

>>Predrag Matić odbio Odbor za ratne veterane

Komentara 80

DU
Deleted user
10:30 03.02.2016.

Eto koja je razlika između elite i stoke sitnog zuba.... Elita se uvijek lijepo dogovori i papa odreske, a stoka sitnog zuba se pobije i glođe oko kosti... Svi od te ekipe su umočeni u razne nečasne radnje od utaje poreza do nepriradajućih beneficija, namještenog PTPS-a i slično ali im svejedno teče med i mlijeko... I međusobno se štite i pokrivaju dok glume sukobe, jer para je iznad svega...

AA
abcd111.ab18
09:33 03.02.2016.

Katastrofa.... Klem? Obican kriminalac.. Ali on je nas veliki Hrvat.

Avatar think pink
think pink
11:34 03.02.2016.

kaže matić: "Pokazali su da je problem bio u mojoj funkciji ministra lijeve političke orijentacije te da nemaju ništa protiv mene osobno".????? a do jučer su prijetili da će mu poubijati obitelj!!! ili je to možda ovaj prevrtljivi matić sve izmislio. jer tko normalan dolazi na tulum likovima koji ti prijete ubojstvom obitelji??? odvratno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije