Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Branitelja

Predrag Matić o broju udruga: Neka cvjeta tisuću cvjetova

Matić
Foto: Branimir Bradarić
1/5
24.08.2015.
u 15:58

Polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata danas su predstavnici sedam udruga, članica Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara osnovane 2003., obilježili Dan vukovarskih branitelja.

Polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata danas su predstavnici sedam udruga, članica Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara, osnovane 2003., obilježili Dan vukovarskih branitelja.

– Treću godinu zaredom obilježavamo ovaj dan kada je 1991. zabilježen prvi opći napad s kopna, Dunava i iz zraka na Vukovar. Na današnji dan započela je tromjesečna obrana Vukovara. Na današnji dan vukovarski branitelj Luka Andrijanić sa silosa kod Bršadina srušio je dva vojna zrakoplova – rekao je predsjednik Koordinacije Zdravko Komšić. Prisjećajući se toga dana, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak rekao je da se od toga dana, 24. kolovoza 1991., JNA otvoreno svrstala uz srpske pobunjenike i da je tijekom općeg napada tada poginulo dvadesetak Vukovaraca. Današnjem obilježavanju u Vukovaru nazočio je i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić napominjući kako je JNA toga dana pokazala na čijoj je strani. Istaknuo je da se uvijek rado odazove na pozive prijatelja i suboraca. Osvrnuo se i na podjele među braniteljima te na činjenicu da vukovarski branitelji obilježavaju dva Dana vukovarskih branitelja.

– Puno je važnih događaja u Vukovaru iz Domovinskoga rata i svaki je jednako dobar za obilježavanje. Međutim, ako me i druga Koordinacija pozove da dođem na neko obilježavanje, ja ću se s ponosom odazvati. Na novinarski upit koliko danas u Vukovaru djeluje braniteljskih i stradalničkih udruga, Matić se prisjetio kineske izreke „neka cvjeta tisuću cvjetova“.

– Prema zakonu tri su čovjeka dovoljna da se osnuje nova udruga. To na ovom području branitelji masovno koriste. Međutim, svaka od osnovanih udruga, koje su registrirane u Ministarstvu uprave, legitimna je, rekao je Matić. Na podjele se osvrnuo i Rehak dodajući kako je obilježavanjem Dana vukovarskih branitelja 10. ožujka, na dan kada su postrojeni prvi nenaoružani odredi u Bogdanovcima, u sjenu bačen taj događaj te da to nije u redu prema brojnim braniteljima koji su tamo poginuli. Na upit koliko je politika kriva za sve te podjele, Rehak je rekao kako je danas politika sve, pa i to kako živimo da je također stvar politike.

>> Želim popisati sve zločine bez obzira na to tko je kriv

Komentara 15

DU
Deleted user
17:04 24.08.2015.

Zar tog lažnog invalida nisu još smijenili, zaista se ova sdp nisko srozao

Avatar mili99
mili99
18:52 24.08.2015.

Maric je ministar bez branitelja. Nema niciju podrsku.

DU
Deleted user
17:04 24.08.2015.

Zar tog lažnog invalida nisu još smijenili, zaista se ova sdp nisko srozao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije