Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforma obrazovanja
Povratak na članak

Predmeti su spremni! Otkrivamo dio onoga što će učenici učiti u reformiranoj školi

No, Hrvatska još nema formirano Posebno stručno povjerenstvo. Otkako ga je preuzeo premijer Plenković, to se ključno tijelo nije još ni jednom sastalo

Komentari 26

MO
mobitel20
13:53 13.11.2017.

Povijest i jezik na medjunarodnu recenziju!? Hahaahaha, tragikomedija! Pa koja to drzava kurikul povijesti i svog jezika salje strqncima na recenziju!? Hoce li poslati onima sto su srocili "balkansku istoriju"? Pa da je i najdobronamjerniji, otkud oni mogu suvislije odd nas znati koji su nama naglasci vazni, a o hrvatskom jeziku necu trositi rijeci...Nonsrns. U svakom slucaju Divjacke podvale Bore Smeska i UJDI Budaka nece proci !

VL
FI
fiberglas
14:37 13.11.2017.

Moje dijete je danas otišlo u školu...ima 8 sati nastave..nosi torbu mase 12 kilograma! Tijekom tjedna ima svaki dan 7 sati. Torba nije nikad lakša od 8 kilograma. Nastavnicima je teško ( lijeni su, ne da im se) reći djecici što da ne nose, jer nije potrebno. U školu dolaze ovi iz javnog zdravstva i jamraju kako su djeca uglavnom lošeg držanja. Ako dijete od 45 kilograma nosi teret od 12 kilograma ja bih tu torbu okačio i ravnatelju i svakom nastavniku za nos i uši, pa neka vuče po školi! Drugo, koliko je normalno da djeca imaju 8 sati teorije u 7 i 8 razredu? Treće, program je preširok, previše natrpan , uče se nepotrebno stvari koje se lako pronalazi današnjim tehnologijama mozak se trenira za bubanje, a onda traži kritičko mišljenje jednostavnim rječnikom djeci se do 8og razreda škola ogadi, a tek su na početku obrazovnog procesa u životu. Čemu se čuditi postotku onih koji u srednjoj odustaju od škole ( žalosno). A što se tiče stranog jezika...šou. Volio bih vidjeti koliki broj djece završi osmoljetku a da zna govoriti strani jezik u razini koja se spominje u članku. Knjige su katastrofa, metoda je iz pretprošlog stoljeća, a nastavnici su školovani za rad koji je neinventivan, nemaštovit i neproduktivan. Osim toga, nastavnici su poput svetih krava...tome je tako jer nisu podložni procjeni i ocjenjivanju svog rada, mnogi roditelji se ne bune protiv toga iz iskonskog straha od osvete nastavnika/učitelja prema njihovom djetetu. O čemu priča ova ? Alisa u zemlji čudesa, očito.

VL
Avatar nikadanelazem
nikadanelazem
14:23 13.11.2017.

"Procese integriranja te važnost suradnje i poštovanja različitosti," Zašto je ovo geografija ovo je trebala biti tema SRZ-a.

VL
DU
Deleted user
14:55 13.11.2017.

U jugoslavenskoj SR Hrvatskoj, predmet Geografija zvali smo zemljopis. U ovoj Hrvatskoj se zove geografija. I po tome se vidi koliko je ova Hrvatska daleko od svega hrvatskog.

VL
OB
ObrenM
14:40 13.11.2017.

Dok je Divljakuse niti znanja niti kulture nece biti.

VL
AA
anita.antic44
14:15 13.11.2017.

kemija - pokusima razumijevati gradivo.. lijepo zamišljeno, ali moja djeca idu u centru metropole u školu, a o pokusima mogu samo sanjati. nema mjesta u školi za normalne razrede, a kamoli za laboratorij. ovo sve skupa je hrpa lijepih želja u potpunosti izvan stvarnosti. bilo bi bolje ministrici da krene od osnovnih stvari.. omogućiti djeci jednosmjensku nastavu - do 16 sati gdje će učenici poslije redovite nastave napraviti zadaću, imati dodatne i dopusnke aktivnosti - neće onda roditelji trošiti hrpe love na instrukcije, opremiti škole s osnovnim stvarima kao što je npr. sapun za ruke i papir u wc (osnovna higijena). ovo sve meni izgleda kao balon pun želja jedne žene koja konstantno bombardira medije svojim super idejama, a nije u stanju riješiti elementarne stvari. nama ne trebaju revolucionarni potezi, već rješavanje osnovnog bez parola i jeftine demagogije.

VL
BS
@bserver
14:50 13.11.2017.

"Štoviše, Plenković kao šef stručnog povjerenstva još nije sazvao ni jednu sjednicu, iako je tvrdio da je obrazovna reforma najvažnija reforma njegova mandata" Kao i do sada, vjeran sebi! Čekamo pledoaje o "uspješnosti" Vlade.

VL
SJ
staroveski.jasna
14:01 13.11.2017.

Svašta. Tko uči razlomke napamet, a geografija, što će učeniku u 7 razredu da izračunava grafikone. Nisu svi multitalenti. Dajte im općenito znanje. Oni koji žele još otvorite im prostora u dodatnim satim, (nekada se to zvalo: slobodne aktivnosti ili dodatna nastava).

VL
DU
Deleted user
15:35 13.11.2017.

Da, bas zanimljivo. Ucitelji nam imaju najmanje satnice u Europi, a djeca u skoli po 35 sati tjedno? 12 kg torba? Ovoje malo pretenciozno napisano. Uostalom, mame im nose torbe s 3-4 kg nepotrebnih stvari u svojim torbicama, sto ne bi i djeca😊

VL
DU
Deleted user
15:42 13.11.2017.

Ha ha ha!! Ma stvarno? Da je Juga ista valjala postojala bi i danas. Ili, cekaj, ma to je bila zavjera Vatikana, CIA-e i Treceg Rajha. Aaaajmee... Priznate diplome?! Pa sto nisi otisao van onda?

VL
Avatar 123456
123456
22:10 13.11.2017.

a kaj je s preteškim torbama, biflanjem nepotrebnih podataka, manjkom slobodnog vremena za druženje, sport, kulturu i td.? Kak mislite anulirati izdavačke lobije i spriječiti korumpirane profesore u guranju tih lobija? I td.

VL
DU
Deleted user
13:07 13.11.2017.

ahahaaa. a kurikulum vam pisali u velikoj britaniji. I kao jugoslavija vam bila tamnica.

VL
Avatar taqa
taqa
13:12 13.11.2017.

Školstvo zadnja rupa na svirali.

VL
Avatar jest
jest
14:50 13.11.2017.

Najvažnije stavke ovog kurikuluma trebaju biti 2-3 svjetska jezika i napredna informatika, da djeca čim dosegnu punoljetnost mogu lijepo otići van, nema smisla da se ovdje muče jer osim ako se ne učlane u stranke, teško da tu imaju što raditi.

VL
SV
svojaja
13:28 13.11.2017.

Matematika 7 i 8 razred kao 4 razred gimnazije, a geografija nema veze s mozgom, to je mix civike i geopolitike. A o jezicima da i ne govorimo, cuj da ce im djeca morati znati baratati akcentima, pa to nee znaju ni profesori na fakultetu na Zapadu. A vidi povijest i 'Rvacki tek spremaju, to im je nabitnije.

VL
Avatar Yugoslavia_Uber_Alles
Yugoslavia_Uber_Alles
15:02 13.11.2017.

Hehe, ovo vrijedi i drugog crvenog...pa vrijeme je da djeca pocnu uciti o gradjanskom ratu u SFRJ, da postoje veterani, a ne branitelji itd, itd. A sto se tice mobitel20 (koji me i spijao aminu), sto se njega tice, iz zemljopisa bi se proucavao globus Hrvatske, hehe

VL
SV
svojaja
13:33 13.11.2017.

Vama je najpametnije da uzmete knjige iz bivse Yugoslavije i da nista ne dirate, posto su nase diplome bile sve priznate na Zapadu iz bivse Yuge, a sada vam nista ne priznaju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.