Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporne naknade

Predložili su novi pravilnik, a sada tvrde da to nije istina!?

Hajdaš Dončić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.06.2014.
u 08:00

U Ministarstvu prometa sad tvrde da ne planiraju povećati cijene naknada iako su još u svibnju priznali da na tome rade

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture reagiralo je na prijevoznike okupljene u Hrvatskoj gospodarskoj komori koji se protive novom Pravilniku o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta koji predviđa poskupljenje te naknade tvrdeći da oni uopće ne donose taj pravilnik i kako nije točno da će poskupjeti naknade za uporabu javnih cesta pri registraciji vozila. U svojem reagiranju Ministarstvo Siniše Hajdaša Dončića navodi da se informacijama o poskupljenju naknada obmanjuje i uznemirava javnost.

No, iako u Ministarstvu tvrde da ne donose novi pravilnik, ipak su prijedlog tog pravilnika izradili i poslali ga prijevozničkim udrugama na očitovanje. U tom prijedlogu pravilnika jasno se pak navode nove cijene za plaćanje spornih naknada za sve kategorije vozila, a koje su pedeset do sto posto više od postojećih cijena. Iz Ministarstva su u svibnju, podsjećamo, priznali da se “nacrtom prijedloga razmišlja o opravdanom povećanju po svim kategorijama vozila u ukupnoj masi sredstava do pedeset posto”.

U svojem reagiranju na tekst Večernjeg lista u Ministarstvu navode i da “ni povećanje naknade ne stupa niti može stupiti u primjenu 1. srpnja (što se također u spomenutom članku posebice ističe)”. No, u članku Večernjeg lista nigdje se ne navodi taj 1. srpnja!

>>Alarmantno: Uz A3 prijeti 138 trulih stupova

Komentara 8

CE
cenzura
08:25 20.06.2014.

Već gotovo tri godine u svojoj nesposobnosti, bahatosti i nepotizmu smo muljaju, lažu, izmišljaju, puštaju "probne balone" s jedinim ciljem održati se čim duže na vlasti. Ni malo njih nije briga za narod i državu (koje bjesomučno zadužuju), jedina briga im je kako se namiriti na grbači ovog napaćenog naroda. Dosadašnje vladanje obilježile su samo svađe sa svim i svakim, guranje neprihvatljivih svjetonazora u škole, uništavanje zdravih djelova privrede i navodna borba za prava manjina (čitaj pedera) a za ostalo ih baš briga. Jedina im je briga "nagrabljat" za sebe i svoje a vi se j......

DU
Deleted user
08:47 20.06.2014.

Sad za vrijeme svjetskog prvenstva će progurati na brzinu još koji zakon i sprovod nam je spreman..

Avatar dva4u
dva4u
08:23 20.06.2014.

koji smijeh od države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije