Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci:
Povratak na članak

'Predloženi porez skup je i kompliciran za provedbu'

Ekonomist Santini uvjeren je da slijedi pad cijena nekretnina 10 do 15 posto, a iduće godine daljnji pad BDP-a od 2%

Komentari 5

NE
Nepobjedivi
13:18 23.11.2012.

Gospodin Santini je ipak optimist. Cijene nekretnina će pasti na 0 kuna/eura, jer ih nitko neće htjeti kupiti zbog ovog poreza.

VL
DU
Deleted user
13:23 23.11.2012.

zanima me, hoce li sve nekretnie nakon procjene biti dostupne gradjanima, da vide jel procjena napravljena pravilno, mozda bi se vidjelo da su velebne susjedove vile jako jeftine:))) za razliku od neke potleusice:)))

VL
MO
mojzagi
15:02 23.11.2012.

To sa tim porezom je preuranjeno, i dovodit ce do kaosa , to bi trebalo sve polako i pametno pripremati jer kako mnogi govore nismo jos za to potpuno spremni. Sad na to siromastvo jos udri i sa porezom, sve ce nam unistiti.

VL
MC
mcmarko
20:16 23.11.2012.

ponavljam ja sam protiv takvog poreza, jer u hr nema dovoljno pametnih ljudi u lokalnoj samoupravi koji bi mogli procijeniti vrijednost nekretnine. to mogu samo sudski vještaci za građevinarstvo i arhitekturu. kad država iznajmi takvog ili nekojeg ima na plaći i kad mi napiše na papiru sa žigom da kuća vrijedi toliko i toliko u redu, ali da mi to radi neki KV na općini ne dolazi u obzir.

VL
TH
than
17:43 23.11.2012.

Samo do 15% ce pasti cijena nekretnina ? Bojim se da ce se strmoglaviti, skupa sa cijelom gradjevinom. Tko ce kupovati stanove kada svi rade na unistavanju domace industrije ? Raste nezaposlenost, bjezi svatko tko ima sansu... Pa ne moguu svi prebacivati papire sa jednog stola na drugi i cekati kraj radnog vremena. To je zivot na kredit kako se do sada zivjelo pa vidimo kuda nas je dovelo. Budu i tamo place morale ici na dolje, odnosno prepoloviti se. Kakva je to drzava u kojoj je prosjecna placa u javnom sektoru veca od one u realnom sektoru, a taj realni sektor 'hrani' javni ?!?! To je drzava osudjena na propast.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.