Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarski branitelj

Predlažu da Jean-Michele Nicoliera posthumno odlikuju

Jean Michel Nicolier
14.10.2014.
u 15:59

Njegovoj obitelji na taj način odat će se priznanje za žrtvu koju je njihov sin i brat podnio dajući svoj mladi život za našu slobodu

Vukovarskim svjetlom slobode Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika uputila je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi prijedlog da se francuskom dragovoljcu i hrvatskom branitelju Jean-Michelu Nicolieru posthumno dodijeli najveće vukovarsko priznanje - ''Vukovarsko svjetlo slobode“.

Navode i kako će u subotu, 18. listopada, biti održana svečanost povodom imenovanja mosta u središtu grada koji će od sada nositi ime po francuskom dragovoljcu ubijenom tijekom Domovinskog rata. - Iskreno se nadamo kako će gradonačelnik Vukovara tada odlikovati branitelja Jean-Michela Nicoliera i ''Vukovarskim svjetlom slobode“.

Njegovoj obitelji na taj način odat će se priznanje za žrtvu koju je njihov sin i brat podnio dajući svoj mladi život za našu slobodu. Jean-Michelova plemenita žrtva zauvijek povezuje i učvršćuje prijateljske odnose Francuske i Hrvatske, navode iz Udruge dr. Ante Starčević. Podsjećaju i kako je mladi Francuz došao početkom srpnja u Zagreb da bi u rujnu, zajedno sa dragovoljcima HOS-a, došao u Vukovar.

- Jean-Michel je nekoliko sati prije smrti izgovorio rečenice koje treba upamtiti: ''Više puta su mi predložili da izađem iz grada i vratim se u Francusku, ali ja sam ostao. Ja sam kao dragovoljac došao u Vukovar. To je moj izbor, i u dobru, i u zlu'' - podsjeća predsjednik udruge Antun Ivanković.

>>Središnji pješački most u Vukovaru ponio ime po ubijenom francuskom dragovoljcu

>>Nastavlja se snimanje filma o vukovarskom branitelju Jean-Michelu Nicolieru

Komentara 3

Avatar Mr_T
Mr_T
17:49 14.10.2014.

Podržajem preporuku! I još dodao da svaki branitelj koji platio životom je zaslužio odličje!

Avatar TheJack
TheJack
18:47 14.10.2014.

A hrvatske gradjane muslimanske vjeroispovijesti bi kaznjavali ako odu u Siriju. Zanimljivo!! Licemjerje, ili sto? "U Vukovaru otvoreno stotinu radnih mjesta" bi bila vijest, a ne naricanje za nekim nikogovicem koga je ovisnost o adrenalinu, na zalost, kostala zivota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije