Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski SDP:

Predlagali smo da se pješački most nazove Most hrvatskih branitelja

most
Jurica Galoic/PIXSELL
19.09.2014.
u 21:48

Podsjećaju i da postoji stav Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata od prije pet godina koji naglašava da se do donošenja jasnih kriterija o imenovanju gradskih ulica, trgova, mostova i sl

Dan poslije imenovanja pješačkog mosta u središtu grada Mostom Jean Michel Nicolier oglasio se i Klub vijećnika SDP-a i HNS-a koji su prilikom glasovanja bili suzdržani. Navode da je za prijedlog imenovanja mosta po imenu nekoga od poginulih branitelja potreban konsenzus svih braniteljskih udruga u gradu Vukovaru te da su usmenim očitovanjem gradonačelnika Ivana Penave dobili informaciju da su taj prijedlog dale određene udruge iz braniteljske populacije, što ostavlja dojam da Gradska vlast surađuje samo sa onim udrugama koje su njima bliske.

Podsjećaju i da postoji stav Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata od prije pet godina koji naglašava da se do donošenja jasnih kriterija o imenovanju gradskih ulica, trgova, mostova i sl. iz reda braniteljske populacije, isti neće imenovati, upravo kako ne bi došlo do povrijede osjećaja obitelji poginulih branitelja ili izdvajanja smo ponekih branitelja, bez napominjemo, jasnih kriterija.

- Još jedan od razloga zbog kojeg smo bili suzdržani prilikom glasovanja o prijedlogu da se most zove po poginulom branitelju Jean-Michel Nicolieru je taj da je bivši gradonačelnik posthumno samo njemu dodijelio najviše priznanje koje gradonačelnik može dodijeliti: Vukovarsko svijetlo slobode koje je primila njegova majka Lyliane Fournier i na taj način odao mu veliko priznanje i počast, kaže predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak. Ističe i kako je radi svega navedenoga Klub vijećnika SDP-a i HNS-a na sjednici Gradskog vijeća podnio amandman da se spomenuti most zove Most vukovarskih branitelja kako zasebnim izdvajanjem nekog od poginulih branitelja ne bi povrijedili osjećaje obitelji i rodbine poginulih branitelja koji nisu imenovani. - Bez jasnih kriterija vrlo je nespretno izdvajati neke od branitelja i po njihovim imenima imenovati ulice, trgove ili mostove. Držimo da su svi branitelji jednako vrijedni i zaslužni za obranu grada Vukovara te da između njih ne smijemo stvarati razlike, zaključio je Bošnjak.

>> Mirovna šetnja u Vukovaru: Veleposlanici ispisivali poruke mira

Komentara 13

MA
Majur
22:38 19.09.2014.

Koji jeftini spinovi drugova....ako vam je toliko stalo do vukovarskih branitelja onda nazovite ulice po Vukovaru njihovim imenima...da se vidi tko je krv prolio za taj herojski grad...a Francuz je jedan od mnogih pa ipak poseban čovjek koji je mogao izaći iz bolnice sa francuskom tv ekipm ali je rekao da ostaje sa SVOJIM narodom!!!!Vječna slava svim vukovarskim vitezima!!

BO
Bosut
23:40 21.09.2014.

Hahahahaha kakav humor... Što se SDP nije oglasio i napao Sabu kad je imenovao most u "most prijateljstva" nego sad se oni solidizirali i suosječaju s obiteljima poginulih hahahahahaha... Pa i francuz je poginuli branitelj i ima potpuno pravo dobiti zahvalu kroz ulicu, most, ustanovu ili neku bilo koju javnu ustanovu.

HR
hr76
13:14 22.09.2014.

Jean je posmrtno odlikovan čime je odana počast i tom branitelju i njegovoj obitelji, no most ima smisla imenovati po njemu samo ukoliko je napravio neko iznimno herojsko djelo ili po nečemu drugome bio prvi među jednakima. Ukoliko je jedini kriterij pri odabiru imena mosta bio taj što je stranac, onda potcjenjujemo sve ostale hrvatske branitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije