Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morao to učiniti

Predao se nakon više od 40 godina kako bi odgovarao za zločin

Ronald Bridgforth predao se policiji nakon više od 40 godina bjega
Profimedia
14.11.2011.
u 10:15

Bridgforth je živio u Ann Arboru u američkoj državi Michigan pod imenom Cole Lee Jordan, oženjen je i ima dva sina, magistrirao je i predavao na lokalnom sveučilištu

Ronald Bridgforth stao je na kraj laži koju je živio više od četiri desetljeća i sada, kao 67-godišnjak, pokušat će otplatiti svoj dug društvu.

– Ovo se čini kao prava stvar koju moram učiniti, a na kraju sve se uvijek svodi na obitelj – kazao je Bridgforth na ulazu u sud.

Bridgforth je živio u Ann Arboru u američkoj državi Michigan pod imenom Cole Lee Jordan, oženjen je i ima dva sina, magistrirao je i predavao na lokalnom sveučilištu.

Još 1969., iako pušten uz jamčevinu nakon priznanja da je sudjelovao u pucnjavi ispred diskonta u južnom San Franciscu, pobjegao je i od tada se skriva.

U kratkoj izjavi na sudu, donosi ABC, kazao je da se vratio suočiti s posljedicama svojih djela. Njegov odvjetnik Paul Harris zatražio je puštanje svog klijenta bez jamčevine kako bi se mogao braniti sa slobode te dodao da sud može biti siguran da Bridgforth neće ponovno pobjeći baš zato što se predao nakon toliko vremena, napustio svoj posao i priznao svojoj obitelji što je učinio.

Tužiteljstvo je od suda pak tražilo da se Bridgeforthu odredi jamčevina od 100.000 dolara.

– Ovo je vrlo ozbiljna optužba i tri policajca gotovo su bila ranjena u pucnjavi – kazala je tužiteljica Karen Guidotti .

Nakon vijećanja sud je odlučio da će jamčevina za Bridgefortha iznositi 25.000 dolara.

Bridgforth je također tražen za još jedan ozbiljniji zločin. Osumnjičen je za ubojstvo policajca Johna Junga iz San Francisca. Policija tvrdi da je Bridgforth bio vozač automobila kojim je ubojica policajca Junga pobjegao 1971. nakon ubojstva. Prije četiri godine osam muškaraca uhićeno je zbog ubojstva policajca Junga, dvojica su priznala krivnju za nehotično ubojstvo, a optužbe su odbačene protiv ostale šestorice.

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:40 14.11.2011.

je v ameriki niti nakon 40 ljet nema zastare, v europi se po pisanju njemackog bilda 8uz put na koji se poziva i njemacki bundestag i vele: bild je tako pisao) jadno ubojstvo v njemackoj u prosjeku vrijedi 2,5 ljete, odnosno tuljku moras odsedeti v bajbuku, v ameriki bi tuljku dobiv ak bi samo grdo soca pogljedav.

PP
pp
17:23 14.11.2011.

info_punkt da, da... tako se sudi crncima u americi... - fulao si ceo fudbal...još si u vremenu koje je davno prošlo...zadnjih desetljeća su u Americi crnci povlaštena kasta...samo sišu lovu od bijelaca...

OB
-obrisani-
14:39 14.11.2011.

\"...tri policajca gotovo su bila ranjena u pucnjavi...\" znači, nisu čak ni bili ranjeni, nego \"gotovo ranjeni\"? da, da... tako se sudi crncima u americi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije