Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završila kriza

Predao se branitelj koji je htio dići kuću u zrak

čakovec,  (1)
Foto: Zlatko Vrzan/24 sata/Pixsell
1/5
12.05.2011.
u 15:50

- Imamo ugovor u kojem piše da žena o kojoj smo se brinuli kuću ostavlja nama. Zar ćemo sad na cestu? Ivan je dva dana pio od muke - kazala nam je Ivanova supruga Višnja

ČAKOVEC – Ivan K. (43) predao se oko 17.15 sati policiji, nakon dva sata pregovora. Oko 14.50 sati zaključao se u kući na kućnom broju 14 u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića i rekao da će se ubiti. U kući je s njim bila i supruga Višnja (40), no njoj tijekom pregovora nije prijetila opasnost.

Povod su nesređeni imovinsko-pravni odnosi i neriješeno stambeno pitanje. Supružnici u toj kući žive kao podstanari, a do problema je došlo kad su vlasnici kuće rekli da se moraju iseliti.

Ivan i Višnja brinuli su se za staricu koja je umrla, a njezine kćeri žele kuću prodati. 

– Imamo ugovor u kojem piše da žena o kojoj smo se brinuli kuću ostavlja nama. Zar ćemo sad na cestu? Ivan je dva dana pio od muke – kazala nam je Višnja. Ivan je hrvatski branitelj s dijagnozom PTSP-a. Prema nekim informacijama prijetio je da će kuću dići u zrak plinom, no policija je zatvorila dovod plina. Na mjestu događaja bila je i Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, a oko 16.30 sati stigli su i članovi ATJ-a Lučko. Pedesetak metara od kuće je dječji vrtić.

– U 14.49 sati PU međimurska zaprimila je telefonsku obavijest od ženske osobe da njezin podstanar, koji kod nje boravi više godina, prijeti samoubojstvom i želi skrenuti pozornost na svoju socijalnu situaciju. S njim je i njegova supruga – kazao je glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić. Oko 17.15 sati Ivak K. se predao.

- Želio je medijsku pažnju zbog situacije u kojoj su se on i supruga našli - kazao je Gosarić.

Ključne riječi

Komentara 21

AR
arisek
21:56 12.05.2011.

Jest, da su branitelji za našu slobodu , hrvatsku državu ali ne odobravam da večina pripadnika branitelja kada dođu u nevolje ili škripce i neznaju kako i na koji način da to riješe, posegnu ( i to večina branitelja pa pa i ti za koje se nezna na koji je način stekao da je branitelj jer da da se radi revizija svih tih stečevina bilo bi vrlo porazno da su ti svi branitelji , neprijatelj nebi ni provirio u hrvatsku) . Ni je to način da na takav postupak svi odluče, namjest da mučno glavom i riješe svoj problem ili da nešto rade pa bilo što i da samo čekaju da im poštar donese, pa da mogu bezbrižno živjeti i neki se čak ponašaju kao da su mali bogovi i da im bude država vječiti kum.Moraju znati da cijeli narod trpi pomankanje i ne rade takve nedolične stvari.Taj dotični i ako je pravi branitelj ,ako več ima mirovinu braniteljsku neka bi malo i štedio ili još tu i tamo radio sigurno nebi bio u tim problemima.

OB
-obrisani-
19:51 12.05.2011.

pio je samo dva dana.......ma to nije ništa..... . Šeks pije svaki dan........

Avatar cesare
cesare
20:02 12.05.2011.

pio je dva dana zato sto je alkoholicar i bitanga a pio bi i jos duze ali su ga sprecile financijske neprilike tj sve je spiskao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije