Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pred predsjednikom Sabora prisegnula članica DIP-a Ivana Belec

Prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano.
25. rujna 2019. u 13:29 1 komentara 199 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem danas je prisegnula članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec, koju je Sabor na tu dužnost izabrao u srpnju

Gordan Maras 'Odluka DIP-a je skandalozna, u službi je HDZ-a'

Prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano.

Zahvalila je na ukazanom povjerenju, a predsjedniku DIP-a i kolegama obećala odličnu suradnju. Sigurna sam da će moj doprinos biti negdje zapisan u provedbi izbornih procesa koji nas čekaju, rekla je Belec.

Uzmite novac strankama DIP poručuje: Potpisi za referendum se mogu prikupljati, ali uz poštivanje izborne šutnje

"Uvjeren sam da ćete kao jedna od članica DIP-a, svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Povjerenstva i svih njegovih dužnosti", rekao je Jandroković te zahvalio dosadašnjoj članici DIP-a Janji Horvat Drobnjak na njezinu doprinosu.

DIP, podsjetio je, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Hrvatskoj, niz je njegovih nadležnosti i aktivnosti u osnaživanju izbornih procesa. Pritom posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojim stručnošću i iskustvom pridonose daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi izbornih procesa.

Počelo prikupljanje potpisa za referendum za incijativu 67 je previše odgovor Gongu DIP: Zakon ne kaže da nadziremo protureferendumske inicijative

Članove DIP-a na mandat od osam godina bira Sabor većinom glasova svih zastupnika. Predsjednik, potpredsjednici i članovi Povjerenstva prije stupanja na dužnost polažu prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti