Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
orsat miljenić:
Povratak na članak

Prečesto se u ovoj zemlji pozivamo 'hajdemo konsenzus a za ovo, hajdemo konsenzus za ono'

Trebaju postojati konsenzusi samo oko nekih izuzetnih stvari, ne daj Bože u ratu, kazao je Miljenić

Komentari 12

Avatar johny21
johny21
15:05 14.10.2015.

Zašto onda nije bio konsensuz prilikom osnivanja države? Zašto ste onda napustili sjednicu?

VL
SL
sly7
15:20 14.10.2015.

sa milanovićem se ne pomaže postići konsenzus...jer on sve zna najbolje, a zato i jesmo tu gdje jesmo...u banani

VL
PI
pixiee
15:44 14.10.2015.

ja sam sama sa sobom postigla konsenzus da više nikada neću dati svoj glas ovom nesposobnom SDP-u!

VL
Avatar BratKrešo
BratKrešo
21:09 14.10.2015.

Nazovite orsata na 098------, pa ako ste iz srbije a prije ste radili u sdp-u i sjedili s ronkom na sastancima, dobit ćete posao.. neka vam to dogovori tata na nekoj ledini dok čeka autobus s "ministrom"... smiješna družina..

VL
OB
ObrenM
21:27 14.10.2015.

Kako ga nije sram njegove demagogije.Sa Masonom Hanzekovicem je izgradio carstvo na krvi ovrsenika.Kod krivicnog prava apsolutna zastara je pet godina (Sanader u Hr,Jansa u Slo itd) ,a benigna sirotinja nema mogucnost zastare,jer svakim pokretanjem postupka zastarni rok od 10 godina opet tece.Dali ce HDZ preuzimanjem vlasti sto pozitivno promijeniti za spas najpotrebitijih?

VL
SA
santos008
01:09 15.10.2015.

U nekim drzavama dok se narod podje zahebavati sa predsjednikom Vlade on podnese ostavku,kod nas nije tako.

VL
CA
campa
15:42 14.10.2015.

Miljeniču neodgovara konsenzus jer onda nemogu donositi nepotpune i dvosmislene zakone koje bi kasnije zloupotrebljavali.Bandić je u pravu treba postići konsenzus u osnovnim strateškim pitanjima kao što je:sudstvo koje je u očajnom stanju i zakonski nedorečeno tako da se može manipulirati i ide na ruku bogatim i osobama s boljim vezama.Treba postiči konsenzus u osnovnim smjernicama gospodarstva,zdravstva,školstva a ne da nam svakim dolaskom nove garniture političara na vlast kreće ispočetka i u četiri godine ne učini ništa.Donose se zakoni za koje garnitura na vlasti misli da će im koristiti. Za kršenje zakona stranih kompanija i banaka nema mehanizama kontrole i privole.Miljenić je protiv konsenzusa jer bi se dogovorom smanjio manevarski prostor muljatorima i smanjio se prostor donošenja zakona u korist pojedinaca ili grupa.Sve uređenije zemlje imaju jasne zakone koji važe za sve garniture na vlasti a vlade donose uredbe koji se vrši prilagođavanje datoj situaciji a kod nas sve kreče ispočetka kao da pethodnih nije bilo.Najbolji primjer je zdravstvo .

VL
OB
ObrenM
21:27 14.10.2015.

Kako ga nije sram njegove demagogije.Sa Masonom Hanzekovicem je izgradio carstvo na krvi ovrsenika.Kod krivicnog prava apsolutna zastara je pet godina (Sanader u Hr,Jansa u Slo itd) ,a benigna sirotinja nema mogucnost zastare,jer svakim pokretanjem postupka zastarni rok od 10 godina opet tece.Dali ce HDZ preuzimanjem vlasti sto pozitivno promijeniti za spas najpotrebitijih?

VL
DU
Deleted user
14:07 15.10.2015.

A napore za postizanje koncenzusa po pitanju izbjeglica/migranata kako god ih zvali trebalo je pokrenuti dok su prvi izbjeglice krenuli došli na Makedonsku granicu. Otvoreno razgovarati i željeti postići koncenzus za plan A plan B i plan C itd, a ne sve okrenuti u predizborna trvenja, sramota. Nepoštivanje koncenzusa je onda razlog za traženje ostavke premijera i predsjednika. Ovak, Milanoviću bumo sad valjda zahvalili na daljnjem trudu, a ova bu ostala u savršenom koncenzusu, skladu i ljubavi s novoizabranima, sve do prvih slijedećih trvenja u HDZ-u.

VL
DU
Deleted user
14:56 14.10.2015.

Normalno da govoriš ono što nije na korist tvom mentoru Josipoviću da se dogovori suradnja SDP-a, HDZ-a i Bandića oko nekih pitanja.

VL
DU
Deleted user
11:55 15.10.2015.

NIje sve baš tak kako prikazuje Miljenić ili je ovdje prenijeto, oko nacionalne sigurnosti i sličnih pitanja treba postojati koncenzus, no tu su i strategije razvoja, koje bi morale biti uvažavane a ne da svaka nova vlada ima mogućnost okretati stvari kak se sjeti i počinjati iznova, to su nerazumni troškovi i ne možemo se odlijepiti od nule. Na primjer, u školstvu je bio projekt KNOS, tko se toga sjeća više, pa državna matura, pa se pričalo da ju budu ukinuli ...pa promet, ovaj pravac, onaj pravac, pa se odustaje, pa zato imamo te nedovršene autoceste, nespojene dionice od sim do sim. I tak dalje. Ali koncenzuse i strategije donosi Sabor! Tko su Milanović i Karamarko, da sjednu za stol i kroje kak im dojde nadahnuće. Valjda još i Bandić s njima. Stranaka kolko voliš ali pod zajedničkim manifestom ... jednostranačje, uz borbu za fotelje svake 4 godine.

VL
4M
4mazge
14:32 14.10.2015.

evo ja sam upravo postigao koncenzus (sa samim sobom, svojom sjenom i osobom s moje osobne iskaznice) da ću ladit ja.ja cijelo popodne!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.