Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA NESREĆE

Prebrzo vozio autobus pa usmrtio 84-godišnjaka na zebri

Ilustracija
Goran Kovacic/PIXSELL
27.10.2020.
u 08:07

Ugledavši pješaka, vozač nije uspio zaustaviti autobus te ga je udario, pri čemu je 84-godišnjak dobio višestruke ozljede od kojih je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je pokrenulo istragu protiv 45-godišnjaka kojeg sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Sumnjiči ga se da je 17. siječnja u 7.45 upravljao autobusom vozeći brže no što je dozvoljeno.

Konkretnije vozio je 63 kilometra na sat na mjestu gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, a sve se događalo i u blizini pješačkog prijelaza kojeg je prelazio 84-godišnjak.

Ugledavši pješaka, vozač nije uspio zaustaviti autobus te ga je udario, pri čemu je 84-godišnjak dobio višestruke ozljede od kojih je preminuo u vozilu Hitne pomoći. 

Komentara 3

Avatar The_Lacrdion_ZG
The_Lacrdion_ZG
15:33 27.10.2020.

Bo#e sačuvaj - tebi za informaciju kako u budućnosti ne bi viüe pisao opasne, vrlo opasne gluposti. Pri brzini kretanja od 53 km/h pređe se u jednoj sekundi 17,5 metara. Kod brzine od 50 km/ prođe se 13,8 metara u jednoj sekundi. To je točno 3,7 metara diferencije. Za bolje shvaćanje - u onom trenutku kada je udario pješaka vozeći 63 km - da je vozio 50 trebao di mjesta koaliziji proći još 3,7. Članak je skrpan kako je skrpan - no to je njihova stvar - ali činjenice što se brzine dotiće - one ostaju i nisu "zanemarive"!

VI
vidum
13:22 27.10.2020.

Zašto ste obrisali moj komentar, koji je bio znatno manje grub od prvog napisanog komentara? Pretpostavljam zato što ste iz njega mogli zaključiti što ste zapravo napisali.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
08:42 27.10.2020.

samo malo!!..u naslovu piše "na zebri" a u tekstu "u blizini zebre"..63 km na sat ili najviše dozvoljena od 50 km je zanemariva s obzirom na naslov koji izravno sugerira da je vozač vozio reli!!..ako starac je bio van zebrebre a očigledno je bio bez obzira na fotografiju koja je bog zna iz koje nesreće snimljena ovaj vozač je još jedna žrtva pomahnitalih i neodgovornih pješaka-staraca koji si umišljaju da su besmrtni...sve do jednom!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije