Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL Održana pučka manifestacija Svibanjska noć

Pravu veselicu napravili Pajdaši iz Cvetlina uz gitare, bas i violine

26.05.2009.
u 18:04

Brojni posjetitelji iz bednjanskog kraja i Cvetlina, za koji kažu da je najraspjevaniji dio Hrvatskoga zagorja, jer gotovo i nema kuće bez barem jednog muzikaša, uživali su u glazbenoj manifestaciji Svibanjska noć. Time je otvorena mjesna kulturna priredba, koja će kulminirati u srpnju, kada se održava tradicionalni Etnofestival, najveći pučki festival domaće glazbe i narodnog melosa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

- Na današnjoj priredbi posebnu dobrodošlicu želimo našim susjedima iz Slovenije - Ljudskim pevkama iz Leskovca i Starima prijateljima iz Kicarja, kod Ptuja - poručio je na svečanosti otvaranja Ivan Jagarinec, predsjednik mjesnog KUD-a Cvetlinski zvon, koji je i organizirao manifestaciju.

Domaćini, naime, s društvima iz Slovenije surađuju već godinama. Publika se izvrsno zabavljala uz glazbu gostujućih sastava i pjevačke sekcije KUD-a Franjo Sert iz Bednje. Atmosferu su podigli i tamburaši iz OŠ iz Višnjice. Do suza su se nasmijali uz pučku komediju Kod doktora u izvedbi KUD-a Lepoglavski pušlek. Prava fešta na otvorenom bila je kada su u gitare, bas i violine “udarili” Pajdaši iz Cvetlina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije