Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primjedbe odvjetnika i sudaca

Pravosudna pobuna zbog novog kaznenog djela femicida

20.10.2023.
u 11:28

Suci se pitaju: uvede li se teško ubojstvo bliske ženske osobe, kako tretirati ubojstvo osobe koja je bila u tretmanu promjene spola, transrodne ili interspolne osobe

Komentara 5

EJ
ejStef
12:07 20.10.2023.

Svi zakoni koji favoriziraju neku određenu skupinu su diskriminacija i potencijalan izvor problema i društvenih podjela...

MK
MKinkognito60
12:28 20.10.2023.

I u Hrvatskoj imamo primjere zlostavljanja od strane žena čak sa smrtnim ishodom. Imamo to i u državama koje su starije demokracije koje imaju već davno uređene zakone. Zaista zbog čega imati disriminatorne zakone. Možda zbog udruga koje imaju i nastrane zahtjeve kojima smetaju molitelji koje ometaju bukom pa čak i fizičkim nasrtajima.Gdje im je tolerancija ili je tumačenje tolerancija rezervirana za te udruge.

ST
struky3_
14:23 20.10.2023.

Prijedlog zakona je kampanjski i diletantski. Bilo bi bolje da se osigura dosljedna provedba postojećih zakona umjesto da se izmišlja topla voda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije