Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjetnica predsjednice:

Zbog mladih suradnja sa sedam ministarstava

Renata Margaretić Urlić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.02.2017.
u 07:02

Dugogodišnja urednica HTV-ova Programa za kulturu postala je predsjedničina savjetnica za društvene djelatnosti i mlade

Kako su razni problemi vezani uz populaciju mladih u našoj zemlji lani na svojevrstan način kulminirali, 20. prosinca prošle godine u Uredu predsjednice Republike na mjesto savjetnice za društvene djelatnosti i mlade imenovana je dugogodišnja urednica HTV-ova Programa za kulturu, umjetnost i religiju te posljednjih šest mjeseci rukovoditeljica HTV-ova Odjela za kulturu Renata Margaretić Urlić.

Zahtjevni zadaci

– Pozivom da postanem savjetnica predsjednice ostala sam zatečena. Došao je tako iznenada i brzo sam se morala uključiti u posao pa, najiskrenije, nisam ni imala vremena razmišljati kako sam i zašto izabrana baš ja – kazala nam je uvodno Renata Margaretić Urlić kada smo je posjetili na novom radnom mjestu.

Tamo su nas, uz nju, dočekali i bivši povjerenik za mlade i sport, a sada savjetnik za zdravstvo i sport Tomislav Madžar, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota te predsjedničin savjetnik za gospodarstvo Marko Jurčić. Razlog ovakvom skupu odmah je objašnjen.

– Ne pada mi na pamet biti samostalni strijelac. Kako bi se riješili kompleksni problemi mladih, potreban je interdisciplinarni pristup. Stoga smo u suradnju uključili stručnjake iz sedam ministarstava: zdravstva, demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, znanosti i obrazovanja, financija, gospodarstva, kulture te regionalnog razvoja i fondova EU – otkrila je Renata Margaretić Urlić.

– Svi zajedno usredotočeni smo na pet problema: zapošljavanje, odljev mladih iz zemlje, poteškoće pri zasnivanju obitelji (recimo, kupnja stana), odgovarajuća skrb za djecu (primjerice vrtići) te usklađivanje obrazovnog sustava s tržištem rada. Svi ovi problemi zahtjevni su i složeni pa na njihovu otklanjanju svi zajednički želimo raditi, a najveći nam je izazov pronaći rješenja za te probleme.

Natječaj za povjerenika

Svjesni kolika su očekivanja od nas, ne želimo nalaziti brza rješenja, već tražimo ona koja će imati dugoročne rezultate – objasnila je R. M. Urlić dodajući da se upravo obavljaju i razgovori s kandidatima i kandidatkinjama među kojima se traži novi povjerenik ili povjerenica za mlade, čije se uključenje u rad i pomoć u rješavanju problema podrazumijeva.

Na kraju je dodala: – Slijedi razrada plana i realizacija projekata. Jedan je već u pripremi, no o njemu još ne možemo govoriti.    

>>Predsjednica za uvođenje novih poreza na 'grijeh'. Evo što još predlaže Vladi!

>>Kolinda Grabar-Kitarović: Populistički nastupi interesnih skupina koče ulaganja u ključne energetske objekte

Komentara 1

DU
Deleted user
08:27 03.02.2017.

ako vi zaustavite bilo kojeg mladog čovjeka sa všim mjerama svaka vam čast ali vi sprovodite politiku jedno misliti drugo raditi treće govoriti i to već dulje vrijeme vaša povjernestva su rješenja za ništa, kolko je zaposlenih u uredu višee nego u saboru i što radite ništa kakovi su vam rezultati katastrofalni,ministar kupi diplomu i nikom ništa, nijemci imaju poslovicu da se stepenice čiste od prve tj od one na vrhu, etc hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije