Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravobraniteljica:
Povratak na članak

Pravobraniteljica: U Švedskoj je zbog prostitucije klijent obilježen!

Rada Borić iz Centra za ženske studije kaže da ih začuđuje što je prijedlog za legalizaciju prostitucije došao iz HNS-a

Komentari 14

DU
Deleted user
08:48 24.10.2012.

Ova vlast najviše snatri o tome da klijentu zviz PDV 25 % na uslugu koju dobio, a prostitutki uruči set uplatnica (mirovinsko, zdravstveno, porez itd.) za tekući mjesec. Tu negdje prestaje briga vlasti i za njih i za njihove klijente... Štibra! To im je jedino na pameti.

VL
AA
aabbcc
08:49 24.10.2012.

. ...što je prijedlog za legalizaciju prostitucije .. ___________ AL prijedlog je samo za hrvatice i to ne vazi za svedjanke , jer nemaju potrebe da se bave tim poslom i zabranjeno.

VL
SQ
squalus
08:51 24.10.2012.

Ove raznorazne pravorbraniteljice su dojadile i Bogu i vragu. Postoji i muška prostitucija, pa je time emancipacija muškaraca i žena zadovoljena. Prostituciju nećeš nikako zabraniti ni iskorijeniti, pa je bolje to legalizirati, imati kontrolu...a na kraju krajeva i ogromnu financijskuku korist. Legalizacija prostitucije bi poboljšala prava prostituki, o zdravlju da i ne govorim..

VL
VE
velikazmija
08:55 24.10.2012.

sve koji pored žene traže prostitutku jaja na panj čitao sam one dvi iz zapadne europe da ne kažem zemlju - za 50 godina svaka skoro cijelu n crnu goru pribacila priko leđa kakav je to čovijek koji kod takvihvijek koji kod takvih ide jedina istina je da je gori od tih sirotica koje je ili ucijena ili bijeda natijerala na taj posao -- kažnjavao bi klijente nemogućim kaznama i javnosti ga prezentiral--

VL
Avatar Grunf
Grunf
08:58 24.10.2012.

i Todorić se bogati na račun jadnih žena u Konzumu i postao je ugledni član društva pa nikome ništa,od pravobraniteljice ni traga ni glasa.... a od kad je vijeka nitko nije uspio iskorjeniti prostituciju,a najrasprostranjenija je među "uglednim" članovima društva toliko o jednakosti

VL
PK
PODLOŽAN KORUPCIJI
09:07 24.10.2012.

Evo nam naše Pravobraniteljice za ravnopravnost žena, javila se, spominje Švedsku. E pa onda ovako: na evidentnu, višegodišnju, diskriminaciju djece i očeva u Hrvatskoj u Centrima za socijalnu skrb i na obiteljskim odjelima sudova niti jedne riječi od tzv. Pravobraniteljice,e, iako prema izvještaju Državnog zavoda za statistiku djeca se u Hrvatskoj povjeravaju majkama u 89,5 % slučajeva. Situacija u Švedskoj je sljedeća: djeca se majkama povjeravaju u 60 % slučajeva, očevima u 40 % slučajeva. Zašto to ne spomenete tzv. Pravobraniteljice i vaš ured i vi financirate se novcem poreznih obveznika bez obzira na spol, financiraju vas i muškarci i žene. Kada ćete progovoriti o evidentnoj diskriminaciji muškaraca u onim institucijama gdje žene imaju veliku većinu!?

VL
KL
kloki
09:08 24.10.2012.

Najuređenija država od povijesti pa do danas, stari Rim imao je legaliziranu prostituciju i to na razini koju mnogi još nisu dosegli. Sve se da urediti.

VL
Avatar MENSA
MENSA
09:09 24.10.2012.

BEZ LICEMJERJA MOLIM! Zdrav razum nalaže da prostituciju trebas legalizirati. Prije svega postojat će zdravstvena kontrola «zaposlenika i zaposlenica», a i država će «doći na svoje» naplaćujući porez na najstariju «djelatnost» na svijetu. Mo ono što je najvažnije, pat ćee se maska «licemjerstva» kojom društvo nastoji i održati svoju masku «ćudoređa». Mnogo je poštenije obavljati «takvo što» legalno i javno nego «zamatati» ga u «celofan». Ili se to dio pripadnica ljepšeg spola boji «konkurencije» prodavajući preko braka preskupo svoje «usluge»?!

VL
KO
Kora
09:11 24.10.2012.

Slažem se. Koliko god je prostitucija najstariji zanat na svijetu - ipak to nije humano. Manje je zlo ako se prostiucija legalizira (što bi isto bilo s legalizacijom droge), ali - naravno da to ne doprinosi ravnopravnosti spolova.

VL
PK
PODLOŽAN KORUPCIJI
09:28 24.10.2012.

Maske su pale! Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova pretvorila se u Pravobraniteljicu za ravnopravnost žena, što možda i nije tako loše, ali idemo onda radi ravnopravnosti spolova osnovati Pravobraniteljstvo za ravnopravnost muškaraca! U kojem će raditi samo muškarci po uzoru na sadašnju tzv. Pravobraniteljicu u čijem uredu rade samo žene.

VL
ZA
zaboravi
09:34 24.10.2012.

Legalizacija ima i dobru i losu stranu,bice sve osobe koje se bave bar lijecnicki pregledavane i klijenti ce da budu zasticeni kao i u zemljama gdje je odobrena Svaka tri mjeseca ima lijecnicki pregled..Losa strana ce da bude posto ce puno obitelji da se raspadne zbog prostitucije.Drzava ce imati dodatnu zaradu na porezu,a ovako nema nista ima samo kriminal.U USA je zabranjena i kad uhvate odma u zatvor,posliej klijent ima velike probleme posto je obiljezen do kraja zivota kao sexualni optuzenik cije je dijelo tesko u USA.Moze da mu ze zabrani pristup ili stanovanje blizo skola.Treba dobro razmislita sto je bolje za citavo pucanstvo,a ne da uticu osobe koje zele da se bave sa tim poslom.

VL
KO
korisnik3
17:25 24.10.2012.

@kloki "Najuređenija država od povijesti pa do danas, stari Rim" skuzaj, ali mozes mi na karti svijeta pokazati tu drzavu ili me barem uputiti na najblizu ambasadu te drzave? hvala.

VL
KO
Korisnik2013
10:27 25.10.2012.

Prostitutki i njihovih klijenata će uvijek biti, seks je dio ljudske prirode kojeg se ne može iskorijeniti nikakvim pendrekanjem ni lažnim moralom. Oni koji do seksa ne mogu na drukčiji način uvijek će biti spremni platiti. Pitanje je jedino da li vlast želi da to bude pod kontrolom kriminalaca ili žele uvesti reda u taj segment društva.

VL
YA
yan
10:03 24.10.2012.

Čudan stav pravobraniteljice , žene če manje bit zaštičene legalizacijom prostitucije , kako je to moguče , pa to pozivanje da se klijenta stigmatizira , sve mi to izgleda kao još jedno u nizu udara na slobodu , ograničenja i zabrane samo se nižu i to sa sve večom lakoćom , zašto je seks toliko javno sramotan u nekim segmentima kad znamo da se ljudi prostituiraju na sve moguče načine , a najgora je moralna prostitucija koje ima u izobilju .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.