Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pravilno postavite ENC za brži prolazak

Na naplatnoj postaji Lučko stvarale su se dodatne gužve zbog pada sustava kartičnog plaćanja
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
PR
Autor
PR članak
28.07.2023.
u 12:14

Za brži i ugodniji prolazak naplatnih postaja pravilno postavite svoj ENC uređaj

Spremate se na godišnji odmor? Idete na more, u planine? Svakako idete autocestom, jer je putovanje autocestom najsigurniji i najbrži način da dođete automobilom do svoje destinacije. Cilj vam je najjednostavnije platili cestarinu i proći naplatne postaje, zato se nabavili ENC uređaj. No često vam se događa da vam ENC „ne lovi“, pa pružate ruku kroz prozor i mašete uređajem po zraku ne bi li vam se digla rampa i kako bi nastavili dalje svoje putovanje.

E pa upravo je to mahanje ENC-om potvrda da ste svoj ENC uređaj pogrešno postavili ili uopće niste. Da biste izbjegli ovakve scene, morate pravilno postaviti svoj ENC na vjetrobransko staklo.

Postupak je zapravo vrlo jednostavan. Prvo postavite nosač ENC uređaja na sam uređaj.

Foto: Promo

Potom očistite vjetrobransko staklo maramicom koju ste dobili uz vaš ENC uređaj, kako bi se nosač ENC-a bolje zalijepio za staklo.

Foto: Promo

S ljepljive trake nosača ENC uređaja skinete zaštitnu foliju.

Foto: Promo

Sada slijedi zadnji i najvažniji korak. Da bi se osigurala optimalna komunikacija ENC-a i antene na naplatnoj stazi. U osobna vozila ENC se postavlja vodoravno, oko 10 cm ispod gornjeg ruba vjetrobranskog stakla i iza retrovizora. Na tom mjestu, na vjetrobranskom staklu osobnih vozila napravljeni su posebni otvori koji omogućuju nesmetanu komunikaciju ENC-a i antene na naplatnoj postaji.

Foto: Promo

Preostaje nam da vam zaželimo sretan put i ugodnu vožnju našim autocestama!

 

Ključne riječi

Komentara 4

CO
Cosinus
20:42 01.08.2023.

Koristim ENC 15 gpdina i uvijek je ili zaljepljen na staklu ili ga stavim na kokpit i uvijek otvara rampu bez problema. Jedino što baterije traju 3 do 4 godine.

ST
sttipe
10:14 29.07.2023.

Zalijepljen je na mistu di je triba bit retrovizor, (Dacia Dokker). 99% situacija radi OK. (Spori ENC). Brzi baš i ne. Spori ENC, bi radio puno brže od brzog, da su senzor i tabelu montirali na naplatnu kućicu!!! NE IZA NJE!!! Tako bi mogli voziti u prvoj, laganije, BEZ ZAUSTAVLJANJA, a sada je rampa preblizu i zaustavi auto, dok stigne očitati!! Samo je privatnik koji je dobio posao montaže triba doć pogledat, šta mu radnici rade, i šta je adz, službeni projektant, (preko veze garant), isprojektirao, pa mu vratiti projekt na doradu... Brzi ENC, mi je jučer priskrbio 20 minuta peripetija, i dolazak žene koja radi tamo da mi otvori drugu rampu, jer to sxanje iz nekog razloga, ima 2 rampe, i NE MOŽEŠ SE VRATIT NA SPORI ENC...

ST
StariSokol
15:15 28.07.2023.

Za nasmijati se. Stvrno toliko truda za objašnjenje.Godinama koristim ENC i ispada da na kraju pojma nemam. Promijenio sam auto i nema šanse da ENC reagira preko stakla. Čak sam i aparat mijenjao. Sada izbacim ruku vani sa ENCom i odmah se rampa diže i nikoga ne zadržavam a vi i dalje lijepite ENC po staklu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?