Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VIŠE OPROSTA

Nova pravila u Njemačkoj: Zbog ovakvog ponašanja možete dobiti kaznu i do 350 eura

People walk in the snow at Brandenburg Gate in Berlin
Foto: LIESA JOHANNSSEN/REUTERS
1/3
29.01.2024.
u 22:50

S po 10 eura kažnjivo je i nepropisno prelaženje barijere te ignoriranje crvenog svjetla na semaforu

Pješacima u Njemačkoj prijeti kazna do 350 eura ako se nedolično ponašaju u prometu. U pojedinim situacijama kršenje prometnih propisa može dovesti čak i do privremene zabrane vožnje. Fenix magazin navodi kako se prometna pravila za pješake uređuju člankom 25. Zakona o cestovnom prometu.

Neovlašteni ulazak na autoceste kaznit će se s 10 eura, a ulazak na cestu unatoč postojanju nogostupa ili bankine s 5 eura. Također, s 5 eura kažnjivo je trčanje izvan grada lijevom stranom ceste, dok nepažljivi prelazak ceste ili prelazak ceste na nedozvoljenim mjestima do 10 eura. S po 10 eura kažnjivo je i nepropisno prelaženje barijere te ignoriranje crvenog svjetla na semaforu.

Kada pješaci ili biciklisti prelaze preko pružnog prijelaza unatoč zatvorenoj rampi prijeti im novčana kazna do 350 eura. Ponovljena kršenja pravila mogu rezultirati i bilježenjem bodova u prometnom registru. U najozbiljnijem slučaju, može doći do oduzimanja vozačke dozvole

Ključne riječi

Komentara 3

MK
MKinkognito60
00:19 30.01.2024.

Malo zbrkano ili zaista znači kako pješaci mogu izgubiti vozačku dozvolu koju možda i nemaju.

DU
Deleted user
14:47 30.01.2024.

Njemačka nije slobodna država ona je pod okupacijom od 1945 od strane američke države njemački građani ne žive u svojoj državi.

EH
enigmus-hr
08:55 30.01.2024.

Može može, u Švedskoj ako te uhvate par puta u pijanstvu (zaspao na klupi, u u parku i sl.) isto možeš ostati bez dozvole iako nisi vozio pijan — no smatraju te nepouzdanim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije